Τρίτη, 21 Σεπ, 2021

  • Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο
  • Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου
  • Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/9
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο2 Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου3 Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/95 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σχεδόν 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα

Κοντά στο 1 εκατομμύριο καταγράφονται οι άνεργοι στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία τον μήνα Αύγουστο 2021. Συγκεκριμένα συνολικά οι άνεργοι (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) ανέρχονται σε 996.733 (977.325 αναζητούντες εργασία και 19.408 μη αναζητούντες εργασία).Πιο α... Περισσότερα

Θ. Θεοχαρόπουλος: Στόχος ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας

από Η Άλλη Άποψη

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος.

Ξεκινώντας την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε για το νέο ευρωπαϊκό σκηνικό που διαμορφώνει το Brexit των Βρετανών και την επόμενη ημέρα στη Ε.Ε. «Η λύση του προβλήματος όμως δεν βρίσκεται στην οικονομική απομόνωση και περιχαράκωση, στον προστατευτισμό και κυρίως στην επικίνδυνη κλιμάκωση του εθνικισμού. Η ήττα της Ευρώπης στη Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζεται μόνο με τη φυγή της προς τα εμπρός. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει μια Ευρώπη που θα δημιουργεί συγκλίσεις παντού και οι οποίες θα δημιουργούν συνθήκες για καλύτερη ζωή όλων. Και ταυτοχρόνως μια Ευρώπη που θα εγκαταλείπει σταδιακά το εθνοκεντρικό μοντέλο διαμόρφωσης των πολιτικών της. Τίποτα όμως δεν θα πετύχει αν αυτά τα δυο, η μάχη κατά των ανισοτήτων και η πορεία ενοποίησης, δεν γίνονται ταυτοχρόνως», τόνισε μεταξύ άλλων.

Άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, καταπολέμησης της ανεργίας και δεν προχωρά σε εξυγιαντικές ρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής» ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας κινείται και αποφασίζει αποκλειστικά στην βάση μόνο των εκάστοτε μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του.

Ζήτησε να αποφύγει τους τακτικισμούς και να καταθέσει εκλογικό νόμο με καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Πυρά εξαπέλυσε και κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «επιχειρεί με απαράδεκτο τρόπο να πολώσει με ανακοινώσεις και διαρροές για συμμαχίες μετεκλογικές στην βάση της απόφασης για τον εκλογικό νόμο. Διχαστικές δηλώσεις με τις οποίες η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Επαναλαμβάνονται συνέχεια τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στην κρίση.

 Ο λαϊκισμός, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και ο τακτικισμός δεν μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση, αλλά αντιθέτως οδηγούν την χώρα πιο βαθιά στην κρίση και την κοινωνία σε απόγνωση».

Εκτενείς αναφορές έκανε στις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς όπου τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού, προοδευτικού φορέα.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρέπει χωρίς αμφισημίες, ταλαντεύσεις, κομματικές περιχαρακώσεις και παραγοντισμούς να προχωρήσουμε μπροστά για να γίνει πραγματικότητα η μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Με ενότητα και ανανέωση. Ενότητα σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε αποκλεισμούς, η δική μου πρόσκληση είναι σαφής και ξεκάθαρη σε όσους βρίσκονται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και επιδιώκουν να σταματήσει επιτέλους ο κατακερματισμός και να υπάρξει υπέρβαση της σημερινής κατάστασης. Σε όσους δεν συμφωνούμε με το ετεροπροσδιορισμό αλλά επιδιώκουμε έναν αυτόνομο πόλο. Σε όσους είναι απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ όσο και στον κρατισμό και λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όσους επίσης είναι απογοητευμένοι από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί και να τον ψήφισαν, αλλά σήμερα προσβλέπουν σε μία εναλλακτική προοδευτική λύση μακριά όμως από τις παθογένειες του παρελθόντος. Ταυτόχρονα χρειάζεται ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών και προσώπων. Ανανέωση χωρίς να κοιτάμε προς τα πίσω με τάση συνεχούς αυτοεπιβεβαίωσης. Για να υπάρξει η κεντροαριστερά ως ενιαίος φορέας στην κοινωνία, απαιτείται να μιλήσουμε με καθαρές κουβέντες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Υπάρχουν σήμερα φωνές που επιδιώκουν τον ενιαίο χώρο αλλά χωρίς σαφές ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, ως ένα πολιτικό νεφέλωμα του μεσαίου χώρου. Διαφωνώ. Υπάρχουν φωνές που επιδιώκουν την σοσιαλδημοκρατία αλλά προσκολλημένοι σε μηχανισμούς και δομές του παρελθόντος για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται πλέον η κοινωνία. Διαφωνώ. Δικός μου στόχος είναι ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς».

 

Έχει διαβαστεί 228 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 308 επισκέπτες και 0 μέλη.