Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε ανακοίνωση του για την καταδίκη 7 συνδικαλιστών εργαζομένων και φοιτητών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την αντιπολεμική τους δράση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: 

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να καταδικάσει 7 συνδικαλιστές αγωνιστές εργαζόμενους και φοιτητές -ανάμεσά τους το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Γρηγόρη Κλιγκόπουλο και το μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Ανδρέα Κοράκη- και να τους επιβάλει ποινές φυλάκισης από 8 έως 15 μήνες με αναστολή για τη συμμετοχή τους σε συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην μεταφορά επικίνδυνου ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού υλικού στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η παραπάνω διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου απεργιακού συλλαλητηρίου, στις 6 Απρίλη 2022, που οργανώθηκε από τα εργατικά σωματεία της πόλης.

Το “έγκλημα” των συγκεκριμένων αγωνιστών ήταν η αναγραφή αντιπολεμικών συνθημάτων πάνω στις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ που προορίζονταν να σταλούν μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος είχε ξεκινήσει πριν λίγους μήνες, καταδικάζοντας και με αυτόν τον τρόπο τη μετατροπή του λιμανιού σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού και παράλληλα σε “μαγνήτη” τεράστιων κινδύνων για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το Δικαστήριο με την απόφαση του ουσιαστικά υιοθέτησε τις κατασκευασμένες κατηγορίες από την Ελληνική Αστυνομία για δήθεν “βία κατά υπαλλήλων”, “απείθεια”, “σωματική βλάβη”, “ελευθέρωση φυλακισμένου”. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα το δικαστήριο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για την πρώτη χρονικά πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (βάψιμο στρατιωτικών οχημάτων) για την οποία αποδέχτηκε ότι ήταν ασήμαντη. Δεν έλαβε υπόψη του ουσιαστικά ούτε τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ούτε τα αποκαλυπτικά αποδεικτικά υλικά που προσκομίστηκαν (φωτογραφίες και βίντεο) και κατέδειξαν την απρόκλητη και βιαιότατη επίθεση των πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές. Ουσιαστικά ενέκρινε απαράδεκτες και παράνομες πρακτικές των αστυνομικών κατά τη διάρκεια ακινητοποίησης υπόπτου με λαβές που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκλήματα τύπου “Φλόιντ”.

Την ίδια ώρα, τρία χρόνια μετά, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτα, προκαλώντας χιλιάδες αθώα θύματα και από τις δύο πλευρές και ανυπολόγιστες καταστροφές. Την ίδια ώρα, επίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, ενώ η ΕΕ αποφασίζει να ξοδέψει 800 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, κόβοντας από τις κοινωνικές δαπάνες σε Παιδεία, Υγεία κλπ. Τελικά, όμως, διώκεται κάθε φωνή που αντιστέκεται στην πολεμική εμπλοκή της χώρας μας και τους κινδύνους που απορρέουν για τον λαό από αυτήν.

Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων το οποίο προωθούν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι διάφοροι κρατικοί μηχανισμοί, ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα την ανακόψουν. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται.

Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μπλέκει τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».


Έχει διαβαστεί 630 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 634 επισκέπτες και 0 μέλη.