Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα1 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία2 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους3 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα4 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία5 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Η κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έρχεται να ολοκληρώσει τη ληστεία των κόπων εκατομμυρίων εργαζομένων και να μετατρέψει σε ατομική υπόθεση την ασφάλιση για τους νέους εργαζόμενους», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ανατροπές στο Aσφαλιστικό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι θα δώσουν αποφασιστική απάντηση και στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Ο πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα ως "καινούρια" όλα τα χρεοκοπημένα επιχειρήματα για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης.

Σε συνέχεια όλων των ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έρχεται να ολοκληρώσει τη ληστεία των κόπων εκατομμυρίων εργαζομένων και να μετατρέψει σε ατομική υπόθεση την ασφάλιση για τους νέους εργαζόμενους. Αποτελεί πρόκληση να προβάλλεται ως "θετικό" και "καινοτόμο" το τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων, που καθιστά "επισφαλή" τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την ίδια τη σύνταξη, την οποία άλλωστε δεν την εγγυώνται οι ασφαλιστικές εταιρείες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι λωτοφάγοι να ξεχνάνε πώς τα προηγούμενα χρόνια μεγαθήρια της ιδιωτικής ασφάλισης, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, κατέρρευσαν, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους.

Οι νέοι εργαζόμενοι, που πρόσφατα με τον νόμο-έκτρωμα για τα Εργασιακά έμαθαν από την κυβέρνηση πως η "προστασία της εργασίας" σημαίνει 10ωρα, εντατικοποίηση και απλήρωτες ώρες δουλειάς, καλούνται τώρα να μάθουν πως η ασφάλισή τους θα είναι "επένδυση" και "ατομικό ρίσκο", αλλά και ότι οι ίδιοι θα χαρακτηρίζονται "επενδυτές" που θα τζογάρουν σε χρηματιστηριακές λοταρίες τους κόπους της ζωής τους. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με χαμηλούς μισθούς και βρίσκονται κατά χιλιάδες στην ανεργία και στα κακοπληρώμενα, ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο "ατομικός κουμπαράς" είναι χωρίς πάτο. Η αναλογική σύνταξη που συμπληρώνει την εθνική ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ψίχουλα, ενώ οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας θα είναι στο "ελάχιστο".

Επιπλέον, η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει τη ληστεία 80 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος χρόνου, τα οποία τα παραδίδει στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης και της ιδιωτικής υγείας.

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνει πως η εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αποτελεί για τον λαό μας το νέο υπερμνημόνιο. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν αποφασιστική απάντηση και στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης».


Έχει διαβαστεί 591 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1496 επισκέπτες και 0 μέλη.