Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ»

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κυβερνητικό σχέδιο “διαχείρισης των συναθροίσεων”, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική “δια πυρός και σιδήρου”. Το ίδιο άλλωστε κάνει και με την ίδρυση “πανεπιστημιακής αστυνομίας”. Είναι ενδεικτικό πως το κυβερνητικό σχέδιο, όπως και το προεδρικό διάταγμα που προηγήθηκε, υπερβαίνουν ακόμη και διατάξεις αυτού του αντιδραστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, λύνοντας ακόμα περισσότερο τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών για τον περιορισμό, την απαγόρευση και τη διάλυση των συγκεντρώσεων.

Με το σχέδιο της κυβέρνησης αποτυπώνονται οι ασφυκτικοί περιορισμοί που επιχειρεί να θέσει σε αυτές. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

- Η καταχώρηση των στοιχείων του “οργανωτή” μιας συνάθροισης σε πλατφόρμα μέσω του taxis, απλά επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να τυλίγει σε μία “κόλλα χαρτί” και να εξοντώνει δικαστικά και οικονομικά “οργανωτές” συναθροίσεων, φορτώνοντάς τους ενέργειες άσχετες με τις διαδηλώσεις, ακόμη και προβοκάτσιες.

- Η πρόβλεψη ότι θα ελέγχεται αυστηρά το τι προβάλλεται στα ΜΜΕ και ότι οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι θα κάνουν την δουλειά τους σε χώρο που θα υποδεικνύει και θα ελέγχει η ΕΛΑΣ, με στόχο την “ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων”, οδηγεί στην επιβολή καθεστώτος προληπτικής λογοκρισίας, στον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στην πληροφόρηση και την ενημέρωση.

- Η πρόβλεψη εκφοβιστικών ελέγχων προσώπων και ΙΧ, ακόμη και μακριά από το χώρο πραγματοποίησης συγκεντρώσεων, σημαίνει προληπτική καταστολή των συγκεντρώσεων.

- Η εισαγωγή νέων αόριστων εννοιών και όρων θα αξιοποιούνται κατά το δοκούν από την αστυνομία, για να διαλύει και να απαγορεύει συγκεντρώσεις.

Αυτό που μένει απαράλλαχτο, τόσο στον αντιδραστικό νόμο, όσο και στο κυβερνητικό σχέδιο που παρουσιάστηκε, είναι το άθλιο και επικίνδυνο ιδεολογικό αποτύπωμά του, που ουσιαστικά εμφανίζει τις διαδηλώσεις ως θερμοκήπια εγκληματικών ενεργειών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να συκοφαντήσει και να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή σε διαδηλώσεις, αλλά και να δικαιολογήσει την καταστολή, για την οποία διαχρονικά αξιοποιούνται προβοκατόρικες ομάδες και μηχανισμοί, με τους οποίους το κράτος και οι υπηρεσίες του πολλές φορές βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση.

Η κυβέρνηση ας επιστρατεύσει όσα μέσα θέλει, όσο προσωπικό θέλει, όσες ομάδες θέλει. Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει με τις δίκαιες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με τις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις, που θα φουντώνουν μαζί με τα προβλήματα που γεννάει η κυβερνητική πολιτική.

Η καταστολή δεν θα περάσει! Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!»

 

Έχει διαβαστεί 586 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 863 επισκέπτες και 0 μέλη.