Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

«Τρέχουν» οι διεργασίες για τις επικίνδυνες διευθετήσεις

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
«Τρέχουν» οι διεργασίες για τις επικίνδυνες διευθετήσεις

Την πρόθεση των δύο κυβερνήσεων να «ξεπαγώσει» το επικίνδυνο ελληνοτουρκικό παζάρι, αξιοποιώντας τη «λαϊκή εντολή» που τους έδωσαν οι εκλογές, επιβεβαιώνει η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Το γεγονός πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει δυνάμεις απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα, προσφέροντας τα αντίστοιχα ανταλλάγματα στην Τουρκία για να παραμείνει «αγκιστρωμένη» στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και να πει το «Ναι» στην ένταξη της Σουηδίας, δεν είναι ευοίωνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα. 

«Έγινε μια ειλικρινής συζήτηση σε θετικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες έθεσαν το πλαίσιο για τη συνέχεια», αναφέρθηκε από κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση που κράτησε σχεδόν μία ώρα.

«Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, πρωθυπουργέ, άρα έχουμε εδώ μια νέα ομάδα», είπε ο Ρ. Τ. Ερντογάν στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. «Όπως και εμείς. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί μας έχουν ήδη συναντηθεί και ξεκίνησαν μια καλή επαφή», του απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης. 

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν

«Ξεπαγώνουν» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Το πρώτο απτό αποτέλεσμα αυτού του κλίματος επιτάχυνσης των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων ήρθε από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, στο Βίλνιους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ν. Δένδια, στη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Γ. Γκιουλέρ, υπογραμμίστηκε η σημασία της «διατήρησης διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων για τις διμερείς σχέσεις». Παράλληλα, συμφώνησαν να επικοινωνήσουν οι δύο πλευρές για να προγραμματιστεί συνάντηση για την επανέναρξη των αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Επιτάχυνση των "παζαριών" υπό ΝΑΤΟική εποπτεία και δρομολόγηση επικίνδυνων εξελίξεων συνιστά η "επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων", τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν.

Αναλυτικά:

«Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται με την παρέμβαση και τις ευλογίες του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα για την πιο βαθιά συμμετοχή των δύο κρατών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, την ισχυροποίηση της ΝΑΤΟικής συμμαχίας στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα, τον σχεδιασμό για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που στρέφονται ενάντια στους λαούς.

Από αυτή την άποψη, η επονομαζόμενη "επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων" συνιστά επιτάχυνση των "παζαριών" υπό ΝΑΤΟική εποπτεία και δρομολόγηση επικίνδυνων εξελίξεων που αφορούν τη συνεκμετάλλευση - συνδιαχείριση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου προς όφελος των ενεργειακών και άλλων οικονομικών ομίλων, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες για τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών και την κυριαρχία της χώρας, την ειρήνη και ευημερία των δύο λαών.

Τα περί "καλού κλίματος", "θετικής ατζέντας" και "αναβίωσης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης" δεν μπορούν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη ο ανταγωνισμός τουρκικής και ελληνικής αστικής τάξης και ότι η ηγεσία της Τουρκίας επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις της "Γαλάζιας Πατρίδας" και τις συνολικές διεκδικήσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των ελληνικών νησιών, όπως το αίτημα αποστρατιωτικοποίησής τους. Πρόκειται για ερωτήματα τα οποία ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του απέφυγε να απαντήσει.»


Έχει διαβαστεί 574 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 475 επισκέπτες και 0 μέλη.