Του Αλέκου Χατζηκωστα * Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και παίρνει διαστάσεις. Η κρίση ψυχικής υγείας στα παιδιά παγκοσμίως επιδεινώνεται και έφθασε σε κρίσιμο σημείο, από την «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , σύμφωνα για παράδειγμα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών «KidsRig... Περισσότερα
Τροπολογία για την κατάργηση των capital controls
από Η Άλλη Άποψη
Την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση των «capital controls» με σκοπό την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος προανήγγειλε ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης,μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τονομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα.
Όπως είπε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας «υποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων» και πως «τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν». Ισχυρίστηκε ότι «κλείνει οριστικά ένας 4ετης κύκλος ανασφάλειας» και επανέλαβε ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η επιτάχυνση του έργου που υπηρετεί τις επενδυτικές ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σχέδιο, ταχύτητα, αποτέλεσμα είναι σταθερή πυξίδα αυτής της κυβέρνησης».
Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα υποστήριξε ότι «κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί στοιχεία κάποιου άλλου χωρίς τη συγκατάθεσή του», ενώ ανέφερε πως η κυβέρνησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε «μεγάλα προβλήματα».
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο υπουργός ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούραςκαι ανέφερε ότι με την τροπολογία για τα capital controls γίνεται «αποφασιστικό βήμα κανονικοποίησης» του τραπεζικού συστήματος, όπως επίσης «προσέλκυσης επενδύσεων» και «αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας».