Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Σήμερα συζητιέται στη Βουλή η τροπολογία του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους. Στην ομιλία του χτες στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με τίτλο «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις, δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης,αναφερόμενος στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στα ΜΜΕ, όπου η απληρωσιά σπάει κόκαλα, η ανασφάλεια είναι γενικευμένη, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριαρχούν, οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, σημείωσε σχετικά με την τροπολογία του ΚΚΕ πως «έρχεται να δώσει λύση στην απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκρινε ότι δεν είναι βλαπτική μεταβολή της σύμβασης εργασίας η πολύχρονη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων, και με τη 2η παράγραφο που απορρίψατε αυστηροποιείται το πλαίσιο για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, με κυρώσεις ενάντια στους εργοδότες και με αυτόφωρη εκδίκαση αυτών των περιπτώσεων».

Οπως τόνισε, «η 2η παράγραφος είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει την καταβολή των αποδοχών, εσείς την απορρίπτετε. Και τι μήνυμα δίνετε με τις μη κυρώσεις; "Μην πληρώνετε". Αυτό το μήνυμα δίνετε, και οι ευθύνες σας είναι μεγάλες απέναντι στους εργαζόμενους».

Στη συνέχεια ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε πως «έγινε λόγος για τη φράση "αξιόλογη καθυστέρηση". Είναι γνωστό ότι η καθυστέρηση αρχίζει από την δήλη ημέρα καταβολής των δεδουλευμένων. Οταν λέμε "αξιόλογη", εννοούμε καθυστέρηση από κάποιες μέρες από την παρέλευση της δήλης ημέρας και πάνω, έως το πολύ ένα μήνα, δηλαδή ένα διάστημα πέρα από το οποίο κανείς δεν μπορεί να αξιώνει από έναν μισθωτό να τα βγάζει πέρα, ιδιαίτερα με τις μειωμένες αποδοχές που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διατηρείτε και εσείς». Διερωτήθηκε μάλιστα αν «είναι δυνατόν η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, που είναι και χωρίς ΣΣΕ, τις οποίες διατηρείτε καταργημένες, και αμείβονται με 586 μεικτά - γύρω στα 490 καθαρά - να μπορούν να είναι απλήρωτοι πάνω από κάποιες μέρες; Τι θα κάνει η ΔΕΗ αν δεν πληρώσουν τον λογαριασμό; Τι θα κάνετε εσείς αν δεν πληρώσουν τη δόση του φόρου, δεν θα τους βάλετε πρόστιμο; Τι θα γίνει αν δεν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, θα του αναγνωρίσετε ότι δεν καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα του; Κύριοι, σοβαρευτείτε, και εσείς και οι δικαστές. Δεν μπορεί για το αυτονόητο, δηλαδή να καταβάλλονται οι αποδοχές για την εργασία που παρείχε ο εργαζόμενος, να κυριαρχούν αδιανόητα επιχειρήματα με τα οποία στηρίζεται στην πραγματικότητα η δουλεία των εργαζομένων.

Σας καλούμε να αποδεχτείτε την τροπολογία του ΚΚΕ ως έχει, προκειμένου να διασφαλίζεται η καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους».

Έχει διαβαστεί 513 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 352 επισκέπτες και 0 μέλη.