Δευτέρα, 17 Νοε, 2025

  • Κοινή δήλωση του Μητσοτάκη με το ευρωατλαντικό ανδρείκελο για «εγγυήσεις ασφαλείας» και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ
  • Με Γκίλφοϊλ παρούσα υπεγράφη συμφωνία Ελλάδας και Ουκρανίας για ενεργειακή κυριαρχία των ΗΠΑ
  • Κ. Μητσοτάκης: «Αναβαθμίσεις» στις παροχές στους «στρατηγικούς επενδυτές» και επικίνδυνες διευθετήσεις μέσω ενεργειακών διασυνδέσεων
  • Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ελλάδας στην «ενεργειακή ασφάλεια» της Ουκρανίας και ο Τασούλας αναπαρήγαγε προσχήματα εμπλοκής
  • Η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στο σταντ του Δήμου Βέροιας στην 40η Philoxenia
Κοινή δήλωση του Μητσοτάκη με το ευρωατλαντικό ανδρείκελο για «εγγυήσεις ασφαλείας» και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις1 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ2 Με Γκίλφοϊλ παρούσα υπεγράφη συμφωνία Ελλάδας και Ουκρανίας για ενεργειακή κυριαρχία των ΗΠΑ3 Κ. Μητσοτάκης: «Αναβαθμίσεις» στις παροχές στους «στρατηγικούς επενδυτές» και επικίνδυνες διευθετήσεις μέσω ενεργειακών διασυνδέσεων4 Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ελλάδας στην «ενεργειακή ασφάλεια» της Ουκρανίας και ο Τασούλας αναπαρήγαγε προσχήματα εμπλοκής5 Η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στο σταντ του Δήμου Βέροιας στην 40η Philoxenia6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Πολυτεχνείο ζει!

Του Αλέκου Χατζηκώστα * Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. 52 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού "Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ", "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά και μας εμπνέουν στους αγώνες του... Περισσότερα

Τζάμπα εργατικό δυναμικό από τη δεξαμενή των μακροχρόνια ανέργων...

από Η Άλλη Άποψη
Τζάμπα εργατικό δυναμικό από τη δεξαμενή των μακροχρόνια ανέργων...

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει ακόμα και μισθούς 200 ευρώ, που θα πληρώνει εξολοκλήρου το κράτος

Με την επιδότηση του «μη μισθολογικού κόστους» και διατάξεις που μετατρέπουν τους μακροχρόνια ανέργους σε τζάμπα εργατικό δυναμικό, τίθεται από αύριο, 1 Οκτώβρη, σε ισχύ το πρόγραμμα επιδότησης του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για 100.000 θέσεις εργασίας, στο όνομα της παροχής «κινήτρων» στις επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση προσλήψεων.

Το πρόγραμμα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ έχει προϋπολογισμό 345 εκατ. ευρώ και προβλέπει την επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και των εισφορών που αναλογούν σε Δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα 6 μηνών και για 100.000 προσλήψεις.

Στην περίπτωση εργοδοτών που θα προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους, δηλαδή ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών, κάθε νέα πρόσληψη επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού. Στην περίπτωση αυτή, η πρόσληψη και απασχόληση μακροχρόνια ανέργων μπορεί να γίνει χωρίς οι επιχειρήσεις να βγάλουν ούτε ευρώ από το ταμείο τους!

«Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός μηνιαίος μισθός, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ», διευκρινίζει η ΚΥΑ των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών (άρθρο 2). Με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν εργαζόμενοι που θα προσληφθούν είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση, οι επιχειρήσεις έχουν το «πράσινο φως» να προσλάβουν προσωπικό με μειωμένο ωράριο και να το πληρώνουν με το μισθό πείνας των 200 ευρώ, χωρίς να βάλουν καν το χέρι στην τσέπη.

Οσο για τις λεγόμενες «ρήτρες διατήρησης των θέσεων εργασίας», η μόνη δέσμευση για τους εργοδότες είναι να μην προχωρήσουν σε μειώσεις του προσωπικού τους κατά το εξάμηνο που θα διαρκεί η επιδότηση. Δεν λογίζονται, ωστόσο, ως μείωση προσωπικού η λύση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι λεγόμενες «οικειοθελείς αποχωρήσεις» και οι συνταξιοδοτήσεις.

Έχει διαβαστεί 534 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 201 επισκέπτες και 0 μέλη.