Τετάρτη, 28 Ιαν, 2026

  • Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία και τα έμφυλα στερεότυπα στο ΕΠΑΛ Βέροιας
  • ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ:Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ παρουσιάζει το βιβλίο του, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το πολύνεκρο δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ
  • Συλλυπητήριο Ε.Κ Ημαθίας
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προκαλεί και προσβάλλει τη μνήμη εκατοντάδων σκοτωμένων εργαζομένων
  • Καπιταλιστές, αστικό κράτος διεξάγουν πόλεμο στη ζωή των εργατών για το κέρδος-Για μήνες υπήρχε διαρροή προπανίου στη «Βιολάντα»
Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία και τα έμφυλα στερεότυπα στο ΕΠΑΛ Βέροιας1 ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ:Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ παρουσιάζει το βιβλίο του, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το πολύνεκρο δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ3 Συλλυπητήριο Ε.Κ Ημαθίας4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προκαλεί και προσβάλλει τη μνήμη εκατοντάδων σκοτωμένων εργαζομένων5 Καπιταλιστές, αστικό κράτος διεξάγουν πόλεμο στη ζωή των εργατών για το κέρδος-Για μήνες υπήρχε διαρροή προπανίου στη «Βιολάντα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μάχη ζωής

Μάχη ζωής

Η μάχη απέναντι στο κέρδος, στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν, είναι μάχη ζωής για την εργατική τάξη και τον λαό.Οι αποδείξεις που μαζεύονται όλο και περισσότερο, θέτουν επιτακτικά σε κάθε εργαζόμενο που δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, αν και πώς θα γυρίσει από το μεροκάματο, το δίλημμα: `Η με τα κέρδη μιας χούφτ... Περισσότερα

Η υπερβολική ταχύτητα η αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο

από Η Άλλη Άποψη

Η υπερβολική ταχύτητα, της τάξεως των 144,343 Km/h, ήταν η αιτία του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που έγινε στο Αδενδρο με 3 νεκρούς  και επτά τραυματίες σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα του πορίσματος που συνέταξε η τριμελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρει το προσωρινό πόρισμα, καθώς οι ενέργειες των εμπειρογνωμόνων συνεχίζονται, το πρώτο ίχνος εκτροχίασης του συρμού I/C 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ήταν 7,58 μέτρα μετά το σημείο της καρδιάς του «κλειδιού». Από εκείνο το σημείο και κατά μήκος περίπου 18 μέτρων υπάρχουν ίχνη χτυπήματος επάνω στα μπουλόνια από την αριστερή πλευρά της αριστερής σιδηροτροχιάς.

Στο πόρισμα επισημαίνεται ακόμη ότι «δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης της Αιχμής της Αλλαγής (κλειδιού), η οποία ήταν ασφαλισμένη στη μόνιμη θέση προς την παρακαμπτήριο». Και συνεχίζει: «Δεν υπήρχε ίχνος χτυπήματος στην καρδιά της αλλαγής».

Όπως επισημαίνεται από τους εμπειρογνώμονες στα συμπεράσματά τους, ενδεχόμενα ερωτήματα, που σχετίζονται με την αντοχή της σιδηροτροχιάς και έχουν επίσης σχέση με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της θραύσης, θα απαντηθούν μετά το πόρισμα του Εργαστηριακού Ελέγχου του δείγματος της σιδηροτροχιάς (από πιστοποιημένο Πανεπιστημιακό εργαστήριο).

Όσον αφορά τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου στην περιοχή του Άδενδρου, με ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο, βεβαιώνει ότι προχωρούν όλες οι απαραίτητες εργασίες. Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο 20 Μάη 2017, η απομάκρυνση του συρμού που εκτροχιάστηκε, ενώ έχει κατεδαφιστεί το κτίριο το οποίο διαπέρασε ο συρμός. Ακόμη, έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής κι εντός του επόμενους 10ημέρου θα ολοκληρωθεί η ανάταξη της ηλεκτροκίνησης.

Έχει διαβαστεί 379 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 310 επισκέπτες και 0 μέλη.