Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

  • Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!
  • Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!
  • KOB NAOΥΣΑΣ:  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!1 Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/93 Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας4 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!5 KOB NAOΥΣΑΣ:  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

Υποαπασχόληση και ευελιξία το βασικό χαρακτηριστικό στην αγορά εργασίας

από Η Άλλη Άποψη
Υποαπασχόληση και ευελιξία το βασικό χαρακτηριστικό στην αγορά εργασίας

Το ότι η υποαπασχόληση και η ευελιξία έχουν γίνει πλέον το βασικό χαρακτηριστικό στην αγορά εργασίας, φανερώνει το ότι μόλις 4 στις 10 νέες προσλήψεις τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ οι υπόλοιπες ήταν συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», τον περασμένο μήνα μόλις το 41,74% των νέων συμβάσεων ήταν με πλήρη απασχόληση (με ένα μεγάλο μέρος τους να είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άρα να έχουν ημερομηνία λήξης), το 47,15% με μερική απασχόληση και το 11,11% με εκ περιτροπής εργασία.

Αντίστοιχα, κατά το διάστημα Γενάρης - Σεπτέμβρης στις νέες συμβάσεις, το 46,5% (κάτω και από τις μισές) ήταν με πλήρη απασχόληση, το 41,5% με μερική και το 12% ήταν συμβάσεις εκ περιτροπής. Η ζοφερή αυτή κατάσταση για τους εργαζόμενους δεν εμπόδισε τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, κατά την πάγια τακτική των κυβερνώντων, να κάνει λόγο για «την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας» η οποία αντανακλά «το ευρύτερο κλίμα θετικών προσδοκιών στην οικονομία και την απασχόληση»..!

Το μεγάλο βαθμό ευελιξίας και προσωρινότητας στην αγορά εργασίας, σε αντίθεση με τον αστικό μύθο ότι η ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει «ποιοτικές θέσεις» εργασίας, φανερώνει και το στοιχείο ότι το διάστημα Γενάρης - Σεπτέμβρης ενώ έγιναν 2.173.467 νέες συμβάσεις, ταυτόχρονα έγιναν και 1.885.930 απολύσεις.

Παρά δηλαδή το θετικό ισοζύγιο, το οποίο η κυβέρνηση προβάλλει, όπως μέχρι πρόσφατα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα η σταθερή εργασία με πλήρη απασχόληση έχει γίνει «είδος προς εξαφάνιση»...

Για τον μήνα Σεπτέμβρη έγιναν 308.121 προσλήψεις και 305.470 απολύσεις, καταγράφοντας θετικό ισοζύγιο μόλις κατά 2.651 θέσεις εργασίας, το οποίο όμως βαίνει μειούμενο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (6.556 θέσεις το 2018 και 17.128 θέσεις το 2017).

Αναφορικά με τις ροές απασχόλησης ανά δραστηριότητα, η εκπαίδευση καταγράφει θετικό ισοζύγιο κατά 65.267 θέσεις σε αντίθεση με την εστίαση και τα καταλύματα που καταγράφουν αρνητικό ισοζύγιο κατά 40.319 και 24.411 θέσεις εργασίας αντίστοιχα, αποτυπώνοντας τις γνωστές εποχικές διακυμάνσεις των συγκεκριμένων κλάδων απασχόλησης.

Έχει διαβαστεί 174 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 713 επισκέπτες και 0 μέλη.