Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους1 Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  2 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»3 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας4 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας5 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Νέα εφαρμοστική εγκύκλιος του αντεργατικού εκτρώματος

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Νέα εφαρμοστική εγκύκλιος του αντεργατικού εκτρώματος

Τη δεύτερη εφαρμοστική εγκύκλιο για το αντεργατικό έκτρωμα, που νομοθέτησε στις αρχές του καλοκαιριού η κυβέρνηση, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Θυμίζουμε ότι μέσα στον Αύγουστο είχε εκδοθεί η πρώτη εγκύκλιος για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και το ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Η δεύτερη κατά σειρά εγκύκλιος οδηγεί σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και αμοιβών των μισθωτών, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, τις πιο φθηνές υπερωρίες, την πρόσθετη απασχόληση στους μερικά απασχολούμενους, τη διευκόλυνση των απολύσεων, την αναστολή εργασίας κ.ά.

Ως προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο πρόσφατος νόμος προβλέπει εργασία 10 ώρες τη μέρα χωρίς επιπλέον αμοιβή. Μέτρο που συμβάλλει στην αύξηση της απλήρωτης δουλειάς, στην ένταση της εκμετάλλευσης και στην ακόμα μεγαλύτερη φθορά της υγείας του εργάτη, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρωθεί όταν κάποιους μήνες μετά δουλέψει λιγότερες ώρες.

Οι εργοδότες, με βάση τον νόμο, θα μπορούν να επιβάλλουν την εφαρμογή της διευθέτησης μονομερώς. Ακόμα, η εγκύκλιος αυξάνει τις υπερωρίες από 90 για τη βιομηχανία και 120 στους υπόλοιπους κλάδους σε 150 για όλους, μειώνοντας έτσι το κόστος για τις 30 επιπλέον ώρες που ήταν μεγαλύτερο πριν από τον νόμο.

Ακόμη, σύμφωνα με την εγκύκλιο: Ξεκαθαρίζεται ότι ο χρόνος διαλείμματος δεν αποτελεί χρόνο εργασίας, επιτρέπει στους εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους με μερική απασχόληση να τους αναγκάζουν σε πρόσθετη εργασία, όπως ίσχυε και πριν, και αυτή η πρόσθετη εργασία να παρέχεται και με σπαστό ωράριο. Επιτρέπει στους εργοδότες να βγάλουν σε αναστολή εργασίας εργαζόμενους μέχρι και για έναν χρόνο χωρίς αποδοχές.

Διευρύνει σε μεγάλο βαθμό τη λίστα με τους κλάδους που μπορούν να απασχολούν προσωπικό τις Κυριακές και, τέλος, λύνονται τα χέρια των επιχειρήσεων να απολύουν κατά το δοκούν, καθώς ακόμα και στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος δικαιωθεί από τα δικαστήρια, δίνεται στον εργοδότη η δυνατότητα, έναντι κάποιου αντιτίμου, να μην επαναπροσλάβει τον απολυμένο.


Έχει διαβαστεί 697 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1337 επισκέπτες και 1 μέλος.