Κυριακή, 26 Απρ, 2026

  • Ένοπλος άνοιξε πυρ στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου παρόντος του Τραμπ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ   : Κατάθεση προβλημάτων στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας
  • Νέα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο παρά τη νέα εκεχειρία
  • ΚΚΕ: Οι συμφωνίες Μητσοτάκη και Μακρόν έχουν πυξίδα τα κέρδη των μονοπωλίων ενώ μπλέκουν βαθύτερα τη χώρα στους πολέμους
  • O τζόγος είναι σύμπτωμα σήψης και παρακμής της καπιταλιστικής κοινωνίας
  • Ο Ν. Δένδιας αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμμετοχής σε στρατιωτική δύναμη στα Στενά του Ορμούζ
Ένοπλος άνοιξε πυρ στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου παρόντος του Τραμπ1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ   : Κατάθεση προβλημάτων στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας2 Νέα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο παρά τη νέα εκεχειρία3 ΚΚΕ: Οι συμφωνίες Μητσοτάκη και Μακρόν έχουν πυξίδα τα κέρδη των μονοπωλίων ενώ μπλέκουν βαθύτερα τη χώρα στους πολέμους4 O τζόγος είναι σύμπτωμα σήψης και παρακμής της καπιταλιστικής κοινωνίας5 Ο Ν. Δένδιας αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμμετοχής σε στρατιωτική δύναμη στα Στενά του Ορμούζ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την πρόσβαση των παιδιών στα social media

Του Αλέκου Χατζηκωστα * Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και παίρνει διαστάσεις. Η κρίση ψυχικής υγείας στα παιδιά παγκοσμίως επιδεινώνεται και έφθασε σε κρίσιμο σημείο, από την «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , σύμφωνα για παράδειγμα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών «KidsRig... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Στήνει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο κατά προσφύγων και μεταναστών

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Στήνει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο κατά προσφύγων και μεταναστών

Διαγωνισμό για την προμήθεια πλωτών φραγμάτων που θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο, προκειμένου να ανακόψουν τις προσφυγικές ροές στα νησιά, προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, υλοποιώντας ένα ακόμη κατασταλτικό μέτρο εις βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Με τον διαγωνισμό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) «Θησέας», που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», η κυβέρνηση προγραμματίζει τώρα άμεση αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων για την τοποθέτηση πλωτού προστατευτικού συστήματος μήκους 2.700 μέτρων, «για την εκτέλεση της αποστολής των μονάδων αποτροπής στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

Στην προκήρυξη των 126 σελίδων του διαγωνισμού, το υπουργείο σημειώνει ότι η προμήθεια του πλωτού προστατευτικού συστήματος μη στρατιωτικών προδιαγραφών «θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής - προσφυγικής ροής, εξαιτίας της αδήριτης και επείγουσας ανάγκης ανάσχεσης των αυξημένων προσφυγικών ροών (...) Θα συνδράμει την εκτέλεση της αποστολής των μονάδων Στρατού Ξηράς (...)».

Οι προδιαγραφές που τίθενται στον διαγωνισμό περιγράφουν ένα πλωτό σύστημα που θα αποτελείται από φράχτη (πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) και δίχτυ (κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας). Το σύστημα πρέπει να έχει συνολικό ύψος τουλάχιστον 1,10 μ. με ύψος εξάλων (το τμήμα πάνω από την επιφάνεια του νερού) τουλάχιστον 50 εκατοστά και βύθισμα τουλάχιστον 60 εκατοστά.

Κατά την προκήρυξη, η ανάδοχος εταιρεία που θα επιλεγεί υποχρεούται να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη συντήρησης - επισκευών 4 χρόνων, ενώ έχει υποχρεώσεις για «τυχόν απαιτήσεις προμήθειας και εγκατάστασης συγκεκριμένων συστημάτων επί των σκαφών της στρατιωτικής υπηρεσίας (ΣΥ) για τη χρήση (τοποθέτηση και απεγκατάσταση) των εν λόγω ΠΠΣ, καθώς επίσης αντίστοιχη εκπαίδευση συγκεκριμένου αριθμού εκπροσώπων της αναθέτουσας αρχής».

Έχει διαβαστεί 493 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 479 επισκέπτες και 0 μέλη.