Δευτέρα, 14 Οκτ, 2019

 • Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας Ν. Καρανικόλα με Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη
 •  Αντί ΕπιΛόγου, ΑποΛογισμός: Από τον πρώην πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Νίκο Μαυροκεφαλίδη
 • Απαιτούμενη τιμή
 • ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ 13/10/2019 ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΟΣΕΛΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΤΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΕΤΛΗ
 • «Στέργιος Φετλής. Ο πρώτος εκλεγμένος Δήμαρχος της Νάουσας μετά την απελευθέρωσή της από το Γερμανικό ζυγό. (περίοδος: 10/9/1944 με 12/2/1945)»
 • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας Ν. Καρανικόλα με Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη1  Αντί ΕπιΛόγου, ΑποΛογισμός: Από τον πρώην πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Νίκο Μαυροκεφαλίδη2 Απαιτούμενη τιμή3 ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ 13/10/2019 ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΟΣΕΛΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΤΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΕΤΛΗ4 «Στέργιος Φετλής. Ο πρώτος εκλεγμένος Δήμαρχος της Νάουσας μετά την απελευθέρωσή της από το Γερμανικό ζυγό. (περίοδος: 10/9/1944 με 12/2/1945)» 5 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται εκπαιδευτικοί για αντικομμουνιστική προπαγάνδα

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ζητούνται εκπαιδευτικοί για αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Συχνά -πυκνά η εκάστοτε κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τους εκπαιδευτικούς ως προπαγανδιστές της πολιτικής της. Στο συγκεκριμένο έγγραφο ζητούνται εκπαιδευτικοί προκειμένου να συμβάλουν «στον ηθικοπνευματικόν εξοπλισμόν» των στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.

«ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ

Ε.Γ Εης ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Εν Θεσσαλονίκη τη 20 Νοεμβρίου 1946

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Προς τους κ.κ Διευθυντάς των Δημοσίων Σχολείων της Περιφερείας

Εχοντες υπ’ όψει το υπ’ αριθμ. Α.Π. 12220/2152 ΦΔ2/17-11-46 έγγραφον του Γ’ Σώματος Στρατού, δι’ ου καλεί τους εκπαιδευτικούς, όπως συμβάλουν εις τον ιδεολογικόν εξοπλισμόν των υπερ των ξενοδούλων συμμοριτών αγωνιζομένων ενόπλων μας δυνάμεων, αναλαμβάνοντες να επισκεφθώσι τας διαφόρους εν υπαίθρω μαχομένας στρατιωτικάς Μονάδας ανά την Κ. Μακεδονίαν και δια καταλλήλων ηθικοπλαστικών ομιλιών να χαλυβδώσιν έτι περισσότερον το εξαίρετον φρόνημα των. Παρακαλούμεν όπως εις την πρόσκλησιν ταύτην μη υστερήση και η Μέση Εκπαίδευσις ήτις επανειλημμένως κατά το παρελθόν εις παρομοίας περιστάσεις έπραξε το καθήκον της, εμπνεομένη πάντοτε από τας αγνοτέρας εθνικάς, θρησκευτικάς και εκπολιτιστικάς παραδόσεις της Ελληνικής Πατρίδος.

Η επιθυμία των μαχομένων δυνάμεων όπως ζητήσουν την συνδρομήν των εκπαιδευτικών δια τον ηθικοπνευματικόν εξοπλισμόν των πιστεύομεν ότι θα έχη απήχησιν εις τας ψυχάς όλων των συναδέλφων. Οθεν παρακαλούμεν ίνα εν συνεδρία του συλλόγου των διδασκόντων αναγνωσθή η παρούσα και οι επιθυμούντες δηλώσωσι τούτο εις υμάς, υποβάλητε δε ημίν εντός πενθημέρου το βραδύτερον κατάστασιν ονομαστικήν τούτων. Δέον επίσης να γίνη γνωστόν ότι τα μέσα της μεταβάσεως και επανόδου ως και της παραμονής των συναδέλφων θα εξευρεθώσι μερίμνα του Γ’ Σώματος Στρατού. Ο Γενικός Επιθεωρητής»

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»)

 

Έχει διαβαστεί 411 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 152 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά