Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια1 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου2 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη3 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση4 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή5 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

22η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Αβάνα

από Η Άλλη Άποψη
22η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Αβάνα

Ξεκίνησαν σήμερα στο «Παλάτι των συνεδρίων» της Αβάνας οι εργασίες της 22ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ).Τις εργασίες, στις οποίες συμμετέχουν 73 κόμματα από 56 χώρες, άνοιξε ο Άνχελ Αρσουάγα, συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΚ, σημειώνοντας πως η παρουσία τόσων ξένων αντιπροσωπειών στην Κούβα αποτελεί σοβαρή ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα, τον κουβανικό λαό και τον ΚΚ Κούβας, που έρχονται αντιμέτωποι με τον απαράδεκτο αμερικάνικο αποκλεισμό, ενώ πρόσφατα αντιμετώπισαν και τις σημαντικές καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα «Ιαν».

Στις εργασίες της 22ης ΔΣΚΕΚ συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, ενώ την εισήγηση εκ μέρους του φιλοξενούντος κόμματος έκανε ο Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ, υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα και τις διεθνείς σχέσεις.Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ σημείωσε πως όλα τα κόμματα, που λαμβάνουν μέρος στην 22η ΔΣΚΕΚ τα ενώνει ο αντιιμπεριαλισμός, η κοινή πάλη για να κυριαρχήσει η ειρήνη και η κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο. Αναφέρθηκε στη σύγχρονη διεθνή κατάσταση, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, εστιάζοντας στις ευθύνες που φέρουν για αυτές οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σημείωσε τις προσπάθειες αναβίωσης αντιδραστικών και φασιστικών δυνάμεων καθώς και στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι λαοί σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια, η ανεργία, η καταστροφή του περιβάλλοντος, τα άλλα κοινωνικά αδιέξοδα. Προκύπτει η ανάγκη της πάλης για να αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Κούβα σημείωσε πως αυτή έρχεται αντιμέτωπη με την εχθρική πολιτική, που ακολουθούν οι ΗΠΑ. Η χώρα και ο κουβανικός λαός πληρώνουν το τίμημα της επιλογής να οικοδομήσουν το σοσιαλισμό. Σημείωσε πως μόνον επί Τραμπ λήφθηκαν 243 νέα μέτρα για την ενίσχυση του αποκλεισμού της Κούβας. Στόχος των ΗΠΑ είναι να πνίξουν την κουβανική οικονομία. Όμως η Κούβα αντέχει και μάλιστα αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία την πανδημία, ενώ κατάφερε και έστειλε βοήθεια σε δεκάδες χώρες για την αντιμετώπισή της.Τόνισε πως οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να δημιουργήσουν στην Κούβα μια κοινωνική έκρηξη, ωστόσο η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας πιστεύουν στην Κουβανική Επανάσταση και υπερασπίζονται τις κατακτήσεις της. Σημείωσε πως προτεραιότητα για το ΚΚΚ είναι η υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων της Επανάστασης στην Υγεία, στην Παιδεία και ο στόχος είναι η αύξηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και της ικανοποίησης των αναγκών του.Ο Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, αφού για άλλη μια φορά ευχαρίστησε για τη στήριξη των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην Κούβα, έκλεισε την ομιλία του, εκ μέρους του ΚΚ Κούβας με το σύνθημα «Σοσιαλισμός ή θάνατος!».

Στις εργασίες συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, η οποία αποτελείται από τους συντρόφους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Έχει διαβαστεί 584 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 583 επισκέπτες και 0 μέλη.