Τετάρτη, 19 Ιούν, 2019

  • Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα
  •  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης
  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία
  • Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια
  • Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα
Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα1  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα2 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης3 Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία4 Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια5 Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

28.000 περισσότεροι νεοεισαχθέντες φοιτητές στην ανώτατη εκπαίδευση της Κούβας φέτος!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
28.000 περισσότεροι νεοεισαχθέντες φοιτητές στην ανώτατη εκπαίδευση της Κούβας φέτος!

Από τις 4 του Σεπτέμβρη, 28.000 φοιτητές περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος θα εισέλθουν στις αίθουσες των κουβανικών πανεπιστημίων. Ο συνολικός αριθμός των εισαχθέντων φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση πλησιάζει τους 246.000. 
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης, Χοσέ Ραμόν Σαβορίδο, αυτό το νούμερο αντηχεί την σταδιακή αύξηση αυτού του δείκτη στο νησί, και αντικατοπτρίζει την προτεραιότητα που δίνει το κράτος σε αυτό τον τομέα, στον οποίο αυτό το έτος κατεύθυνε περισσότερα από 800 εκατομμύρια πέσος. 
Ο Σαβορίδο είπε ότι εν μέσω της περίπλοκης οικονομικής κατάστασης που περνάει η χώρα, το κουβανικό σύστημα ανώτατης παιδείας υλοποιεί μια διαδικασία τελειοποίησης που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών για να προσαρμοστούν στις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξης, και να ανέβει η ποιότητα της διδακτικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Παράλληλα ενισχύονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα και ο εναλλακτικός τρόπος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με στόχο να εγγυηθεί η συνεχής επιτυχία των εισαχθέντων, με έμφαση στους τομείς της επιστήμης και της τεχνικής, καθώς και στη διαμόρφωση των αξιών των φοιτητών. 
Θύμισε ότι το κουβανικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης ενσωματώνει διάφορους οργανισμούς και τοπικές κυβερνήσεις, κάτι που εξασφαλίζει ότι κανένας νέος με το απαιτούμενο επίπεδο δε θα δει να απογοητεύονται οι φιλοδοξίες του για μόρφωση. 
Για να εγγυηθεί την επιτυχία της προσπάθειας βελτίωσης του επιπέδου διδασκαλίας, το υπουργείο προσαρμόζει τη δομή του, που σήμερα αποτελείται από 22 εκπαιδευτικά ιδρύματα, και ελαστικοποιεί τα προγράμματα σπουδών, ως τμήμα της διαδικασίας επικαιροποίησης που θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. 
Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό, Μίριαμ Αλπίσαρ, είναι εξασφαλισμένη η υλική βάση σπουδών, εργασίας, και ανθρώπινου δυναμικού για να ολοκληρωθεί η παρούσα περίοδος σπουδών, μετά από μια επένδυση 70 εκατομμυρίων πέσος με προορισμό την αποκατάσταση και εξοπλισμό εκπαιδευτικών κέντρων. Πηγή: cubadebate.cu

Έχει διαβαστεί 182 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 147 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά