Πέμπτη, 17 Ιαν, 2019

  • Επίσκεψη μαθητών στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας από Εσθονία, Πορτογαλία και Φινλανδία
  • Και Ημαθιώτες στον πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νάουσα
  • ΕΥΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • Έργα 1.646.000€ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων ενέταξε ο Δήμος Βέροιας
  • Δημοτικές εκλογές: ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ
Επίσκεψη μαθητών στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας από Εσθονία, Πορτογαλία και Φινλανδία1 Και Ημαθιώτες στον πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα2 Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νάουσα3 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ4 Έργα 1.646.000€ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων ενέταξε ο Δήμος Βέροιας5 Δημοτικές εκλογές: ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

29 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου ο καπιταλισμός υψώνει νέα τείχη για τους λαούς

print
email
από Η Άλλη Άποψη
29 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου ο καπιταλισμός υψώνει νέα τείχη για τους λαούς

Συμπληρώνονται σήμερα, 9 Νοέμβρη, 29 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησε η καταστροφή του τείχους του Βερολίνου, σημαίνοντας την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ). Έκτοτε, με επίκεντρο τα γεγονότα εκείνα, συνεχίζεται αδιάκοπη η προσπάθεια του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των υπηρετών του να παρουσιάσουν την πτώση του τείχους και την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος ως «κοσμογονική αλλαγή» που οδηγούσε- δήθεν- σε μια νέα εποχή ειρήνη, ασφάλειας και ευημερίας.

Οι ιμπεριαλιστές, η αστική ιστοριογραφία και τα μέσα ενημέρωσης, με τόνους ψεμάτων και διαστρεβλώσεων επιχειρούν το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Κάνουν λόγο για το «τείχος του αίσχους» αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι τη δημιουργία του τείχους την επέβαλαν η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και υπονόμευση της Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας.

Είναι απάτη πρώτου μεγέθους ο ισχυρισμός ότι η πτώση του τείχους ένωσε, τάχα, τους λαούς της Ευρώπης, ότι έφερε την ελευθερία. Σε αυτά τα 29 χρόνια που μεσολάβησαν, υψώθηκαν πολλά άλλα τείχη μπροστά στους λαούς. Υψώθηκαν τα τείχη της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, των κοινωνικών ανισοτήτων, του ρατσισμού και του εθνικισμού. Η περιβόητη «ελευθερία» για την οποία μιλούσαν αποδείχθηκε κάλπικη. Είναι η «ελευθερία» των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των καπιταλιστών να επιτίθενται από καλύτερες θέσεις στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, να διεξάγουν άδικους πολέμους, να επιδίδονται σε δουλεμπόριο εκατομμυρίων ανθρώπων, να ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής, να καταστρέφουν το περιβάλλον.

Η εντεινόμενη εκμετάλλευση, η οικονομική κρίση, η ανεργία, τα μνημόνια διαρκείας, η ναρκωκουλτούρα και η εγκληματικότητα, τα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα, είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος, που θεός του είναι το κέρδος. 

Παρά τις ψευδολογίες και την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, επιβεβαιώθηκε ότι ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε, ήταν ανώτερο σύστημα, απέδειξε την υπεροχή του απέναντι στον καπιταλισμό. Γι’ αυτό και σήμερα, παρά την υποχώρηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, εκατομμύρια άνθρωποι στην Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ευρώπη αναπολούν το σοσιαλισμό. Πάνω απ’ όλα ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε έδειξε τη δυνατότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να νικήσουν, να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους και να λύσουν τεράστια προβλήματα. 

 

Έχει διαβαστεί 119 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1 μποφόρ

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 12 °C
Άνεμος ΝΔ 0-2 μποφόρ

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 1 ως 8 °C
Άνεμος ΝΔ 0-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 93 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά