Κυριακή, 25 Αύγ, 2019

  • Η Φ. Καρασαρλίδου για την κινητοποίηση στην "Τάφρο 66"
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 565)
  • Κόψε, ράψε, κρύψε, κάτι θα βγει…  Ή τι ειπώθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και «δεν το άκουσε» η περιφερειακή αρχή
  • Υποκριτικός ο καβγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο
  • «Φωνή» της ΕΕ
  • Η ποντιακή παράσταση γέλιου του καλοκαιριού τώρα και στην πόλη μας!!!
Η Φ. Καρασαρλίδου για την κινητοποίηση στην "Τάφρο 66"1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 565)2 Κόψε, ράψε, κρύψε, κάτι θα βγει…  Ή τι ειπώθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και «δεν το άκουσε» η περιφερειακή αρχή3 Υποκριτικός ο καβγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο4 «Φωνή» της ΕΕ5 Η ποντιακή παράσταση γέλιου του καλοκαιριού τώρα και στην πόλη μας!!!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

29 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου ο καπιταλισμός υψώνει νέα τείχη για τους λαούς

print
email
από Η Άλλη Άποψη
29 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου ο καπιταλισμός υψώνει νέα τείχη για τους λαούς

Συμπληρώνονται σήμερα, 9 Νοέμβρη, 29 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησε η καταστροφή του τείχους του Βερολίνου, σημαίνοντας την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ). Έκτοτε, με επίκεντρο τα γεγονότα εκείνα, συνεχίζεται αδιάκοπη η προσπάθεια του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των υπηρετών του να παρουσιάσουν την πτώση του τείχους και την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος ως «κοσμογονική αλλαγή» που οδηγούσε- δήθεν- σε μια νέα εποχή ειρήνη, ασφάλειας και ευημερίας.

Οι ιμπεριαλιστές, η αστική ιστοριογραφία και τα μέσα ενημέρωσης, με τόνους ψεμάτων και διαστρεβλώσεων επιχειρούν το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Κάνουν λόγο για το «τείχος του αίσχους» αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι τη δημιουργία του τείχους την επέβαλαν η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και υπονόμευση της Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας.

Είναι απάτη πρώτου μεγέθους ο ισχυρισμός ότι η πτώση του τείχους ένωσε, τάχα, τους λαούς της Ευρώπης, ότι έφερε την ελευθερία. Σε αυτά τα 29 χρόνια που μεσολάβησαν, υψώθηκαν πολλά άλλα τείχη μπροστά στους λαούς. Υψώθηκαν τα τείχη της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, των κοινωνικών ανισοτήτων, του ρατσισμού και του εθνικισμού. Η περιβόητη «ελευθερία» για την οποία μιλούσαν αποδείχθηκε κάλπικη. Είναι η «ελευθερία» των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των καπιταλιστών να επιτίθενται από καλύτερες θέσεις στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, να διεξάγουν άδικους πολέμους, να επιδίδονται σε δουλεμπόριο εκατομμυρίων ανθρώπων, να ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής, να καταστρέφουν το περιβάλλον.

Η εντεινόμενη εκμετάλλευση, η οικονομική κρίση, η ανεργία, τα μνημόνια διαρκείας, η ναρκωκουλτούρα και η εγκληματικότητα, τα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα, είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος, που θεός του είναι το κέρδος. 

Παρά τις ψευδολογίες και την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, επιβεβαιώθηκε ότι ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε, ήταν ανώτερο σύστημα, απέδειξε την υπεροχή του απέναντι στον καπιταλισμό. Γι’ αυτό και σήμερα, παρά την υποχώρηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, εκατομμύρια άνθρωποι στην Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ευρώπη αναπολούν το σοσιαλισμό. Πάνω απ’ όλα ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε έδειξε τη δυνατότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να νικήσουν, να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους και να λύσουν τεράστια προβλήματα. 

 

Έχει διαβαστεί 148 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 31 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1 μποφόρ

Κυριακή, 25 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 35 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 35 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 132 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά