Δευτέρα, 21 Οκτ, 2019

• ΣΥΡΙΑ: Αποσύρονται από τη «ζώνη ασφαλείας» οι κουρδικές δυνάμεις και τα αμερικανικά στρατεύματα
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 573)
  • Ας τα βλέπουν οι τοπικοί μας άρχοντες...(Με αφορμή το νέο κλειστό στην Καρδίτσα)
  • Παρουσιάστηκε «Η Βέροια των περαστικών»
  • Σε πρόωρες εκλογές η Βόρεια Μακεδονία
  • VERIA pUPPET FESTIVAL 2019 : ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10 / 7.00μ.μ. ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΣΙΡΚΟ GARBUIX Circ d’Ivern
ΣΥΡΙΑ: Αποσύρονται από τη «ζώνη ασφαλείας» οι κουρδικές δυνάμεις και τα αμερικανικά στρατεύματα1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 573)2 Ας τα βλέπουν οι τοπικοί μας άρχοντες...(Με αφορμή το νέο κλειστό στην Καρδίτσα)3 Παρουσιάστηκε «Η Βέροια των περαστικών»4 Σε πρόωρες εκλογές η Βόρεια Μακεδονία5 VERIA pUPPET FESTIVAL 2019 : ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10 / 7.00μ.μ. ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΣΙΡΚΟ GARBUIX Circ d’Ivern6

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους λαούς της πρώην Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας με αφορμή τα 20 χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους λαούς της πρώην Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (ΟΔΓ) με αφορμή την 20ή επέτειο της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της ΟΔΓ εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την έναρξη της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, όταν τουλάχιστον 2.500 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των 78 ημερών βομβαρδισμού, έγιναν καταστροφές ύψους περισσότερων από 100 δισεκατομμυρίων δολ. μολύνθηκε το περιβάλλον με απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλα μη συμβατικά και απαγορευμένα όπλα, καταστράφηκαν περιουσίες πολιτών και υποδομές. Παρότι τυπικά μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταστεί υπεύθυνος ή νομικώς διωχθεί για αυτά τα σοβαρά εγκλήματα, ο ένοχος είναι ο ΑμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός και η ΕΕ.

Από τις 24 Μάρτη έως τις 11 Ιούνη 1999, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και οι κάτοικοί της αντιμετώπισαν την αδίστακτη επίθεση της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας στον κόσμο. Μια σύγκριση της στρατιωτικής δύναμης είναι δύσκολο να γίνει, λόγω της τεράστιας δυσαναλογίας τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.

Η επίθεση του ΝΑΤΟ ενάντια στην ΟΔΓ ήταν μια ιμπεριαλιστική επίθεση. Η ιστορική πείρα διδάσκει ότι η αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις χρησιμοποιούν υπάρχοντα μειονοτικά ζητήματα και/ή δημιουργούν μη υπάρχοντα μειονοτικά ζητήματα για να διαιρέσουν τους λαούς, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε".

Η ΝΑΤΟική επίθεση καταπάτησε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές ως πρόσχημα και το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, όπως χρησιμοποιούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για να επεμβαίνουν κατά των λαών.

Ο πόλεμος που εξαπόλυσε το ΝΑΤΟ στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκάλεσε εγκλήματα πολέμου και δολοφόνησε άμαχο πληθυσμό.

Η Γιουγκοσλαβία χρησίμευσε ως πειραματικό εργαστήριο για επεμβάσεις που ακολούθησαν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία.

Η ίδρυση του ΝΑΤΟ στις 4 Απρίλη 1949 σε συνεργασία των ΗΠΑ, με καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης, δημιούργησε το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού για την υπεράσπιση του εκμεταλλευτικού συστήματος και την αποτροπή επαναστατικών αλλαγών στην Ευρώπη, για να πολεμήσει τη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Από την αρχή του το ΝΑΤΟ αποτέλεσε ένα ισχυρό πολιτικό και στρατιωτικό μπλοκ επιθετικής φύσης και οχυρό του ψυχρού πολέμου, προωθώντας μια έντονη πορεία εξοπλισμών. Είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση απίστευτων οπλοστασίων συμβατικών και πυρηνικών όπλων.

Παρά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας (που ιδρύθηκε το 1954 ως απάντηση στην ίδρυση του ΝΑΤΟ), αντί να διαλυθεί, το ΝΑΤΟ, συνεχώς ενισχύεται και γίνεται πιο επικίνδυνο.

Ας ενισχύσουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες!

Ας δώσουμε τέλος στο σύστημα εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, κρίσεις, προσφυγιά, εκμετάλλευση!

Ζήτω ο σοσιαλισμός»!

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Καθαρός