του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Ανεβάζει την ένταση η Άγκυρα για τη NAVTEX στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
από Η Άλλη Άποψη
Ανεβάζει την ένταση η Άγκυρα που συνιστά στην Αθήνα να αποφεύγει ενέργειες που θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση στην περιοχή με αφορμή την τουρκική NAVTEX στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την έξοδο του πλοίου «Barbaros» για έρευνες.
Τουπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίαςμε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται στην ανακοίνωση τουελληνικού υπουργείου Εξωτερικώνπου σημείωνε ότι«για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές»και πως«η ευθύνη έκδοσης της σχετικής Navtex ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών»και εγκαλούσε την Τουρκία διότι«δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες».
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ισχυρίζεται πως«η επιμονή της Ελλάδας σε εξωπραγματικούς ισχυρισμούς δεν θα οδηγήσει σε τίποτε άλλο πέρα από τη ζημιά στις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα στην περιοχή».Προσθέτει ότι«η Τουρκία θα εξακολουθεί να κάνει χρήση των κυριαρχικών δικαιωμάτων που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα. Με αυτήν την αφορμή συνιστούμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση στην περιοχή».