Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Απεργούν για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Los Angeles Times

από Η Άλλη Άποψη
Απεργούν για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Los Angeles Times

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Los Angeles Times προχώρησαν σε απεργία χθες Παρασκευή, για πρώτη φορά τα 142 χρόνια της ύπαρξής της, ενάντια στις απολύσεις που σχεδιάζει η εργοδοσία.

Δεκάδες εργαζόμενοι στην εφημερίδα συγκεντρώθηκαν σε πάρκο στο κέντρο του Λος Αντζελες για να διαμαρτυρηθούν εναντίον αυτών των σχεδίων.

«Οι τροποποιήσεις της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας που προσπαθεί να μας πιέσει να αποδεχθούμε η διεύθυνση είναι χυδαίες και ανυπόφορες», επισήμανε ο Μπράιαν Κοντρέρας, εκ των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων της εφημερίδας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει το 90% των συνδικαλισμένων δημοσιογράφων της εφημερίδας, πρόσθεσε, συμπεριλαμβανομένων ανταποκριτών σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον.

Η διεύθυνση της εφημερίδας ανακοίνωσε προχθές Πέμπτη πως θα προχωρήσει σε απολύσεις για να μειωθεί το «κόστος λειτουργίας» της.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός απολύσεων, αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως θα πρόκειται για περίπου εκατό δημοσιογράφους, ή το ένα πέμπτο της σύνταξης των LA Times.

Η διοίκηση της εφημερίδας, η ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Πάτρικ Σουν-Σιονγκ, είχε ήδη προχωρήσει σε άλλες 70 απολύσεις τον περασμένο Ιούνη.

Στο πλαίσιο των συνολικότερων ανακατατάξεων στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, μεγάλες εφημερίδες καταγράφουν μείωση των διαφημιστικών τους εσόδων και των συνδρομητών τους, με την εργοδοσία να επιχειρεί να φορτώσει τα «σπασμένα» στους εργαζόμενους του κλάδου.

Εκθεση της σχολής δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Northwestern αναφέρει ότι πάνω από 130 εφημερίδες έκλεισαν ή εξαγοράστηκαν το 2023 στις ΗΠΑ.


Έχει διαβαστεί 548 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 600 επισκέπτες και 0 μέλη.