Τρίτη, 25 Νοε, 2025

  • Η ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ τιμά τα 83 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου
  • Γ. Δελής: Η αντικατάσταση του αμίαντου στις Εργατικές Κατοικίες Νάουσας να γίνει με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους
  • Οι αγρότες/κτηνοτρόφοι έχουν δίκιο!
  • Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση εργαζομένης από τη διοίκηση της VIPA HELLAS
  • ΣΕΠΕ Ημαθίας: Καμία αποδοχή των υποχρεωτικών υπερωριών!
  • "Φωνές γυναικών"
Η ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ τιμά τα 83 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου1 Γ. Δελής: Η αντικατάσταση του αμίαντου στις Εργατικές Κατοικίες Νάουσας να γίνει με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους 2 Οι αγρότες/κτηνοτρόφοι έχουν δίκιο!3 Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση εργαζομένης από τη διοίκηση της VIPA HELLAS4 ΣΕΠΕ Ημαθίας: Καμία αποδοχή των υποχρεωτικών υπερωριών!5 "Φωνές γυναικών"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι σημαίνουν για το λαό οι ενεργειακές συμφωνίες με ΗΠΑ και Ουκρανία;

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Πολύ συζήτηση γίνεται σχετικά με τη μετατροπή της χώρας μας σε «ενεργειακό κόμβο» μία συζήτηση παλιά που τώρα όμως μετά τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Ουκρανία ξαναζεστάθηκαν. Πολλά ψέματα και υπερβολές γράφτηκαν.Ας δούμε τα γεγνότα: Δεν πρόλαβαν να φύγουν από την Ελλάδα οι Αμερικανοί ντίλερς του πανάκριβου LNG και κατ... Περισσότερα

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, Τουρκία

από Η Άλλη Άποψη

Ανακοίνωση για την απόπειρα πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην Τουρκία μεταξύ 15 και 16 Ιούλη, εξέδωσε σήμερα Σάββατο 16 Ιούλη το Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τον λαό μας να οργανωθεί στις γραμμές του Κόμματος ενάντια στους εχθρούς του λαού και της ανθρωπότητας. Η απελευθέρωση είναι στα δικά μας χέρια.

Δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην Τουρκία μεταξύ 15 και 16 Ιούλη.

Ωστόσο, ξέρουμε πολύ καλά τα σχέδια που υποστηρίζονται από ξένες δυνάμεις, οι οποίες δεν παίρνουν τη δύναμή τους από την εργατική τάξη, δεν μπορούν να νικήσουν τον σκοταδισμό του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και να λύσουν τα προβλήματα της Τουρκίας.

Τα σημερινά γεγονότα μας υπενθυμίζουν την εξής πραγματικότητα για ακόμη μια φορά: Ή ο λαός της Τουρκίας θα οργανωθεί και θα ξεφορτωθεί το ΑΚΡ ή οι αντιδραστικές πολιτικές του ΑΚΡ θα ενταθούν, η καταπίεση θα αυξηθεί, οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι κλοπές θα συνεχίζονται.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει το ΑΚΡ είναι η δύναμη του λαού, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική σ' αυτό.

Το ΑΚΡ είναι υπεύθυνο για ό,τι έγινε απόψε. Όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν στην τρέχουσα κατάσταση και τις συνθήκες, είναι προϊόν του καθεστώτος του ΑΚΡ και των εγχώριων και ξένων αφεντικών που στηρίζουν το ΑΚΡ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το κύριο υπεύθυνο κόμμα (για αυτήν την κατάσταση) είναι το ΑΚΡ, δεν σημαίνει ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν ώστε να επιτύχει τους στόχους του, ανοίγοντας τον δρόμο για μια εκτελεστική προεδρία ή το ξεκαθάρισμά του με τα εμπόδια που αντιμετωπίζει για ένα νέο σύνταγμα.

Η ένταση και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες στο πλαίσιο του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων που είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι υπάρχουν, έχουν μετατραπεί σε ένοπλη αντιπαράθεση. Ενώ η ένταση ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις είναι πραγματική, είναι ψέμα ότι κάποια από αυτές τις πλευρές της σύγκρουσης εκπροσωπεί τα συμφέροντα του λαού. Έτσι, η αναζήτηση μιας λύσης ενάντια στο καθεστώς του ΑΚΡ σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα είναι τόσο λάθος, όσο η οποιαδήποτε δανεική υποστήριξη στο ΑΚΡ με το πρόσχημα ότι θα πάρει θέση εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας για οποιοδήποτε λόγο. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να γίνει στο όνομα της στήριξης της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία είναι η δανεική στήριξη στο ΑΚΡ, που έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι εχθρός της ανθρωπότητας.

Αν και δεν έχουν ενορχηστρώσει αυτό το πραξικόπημα, ο Ερντογάν και το ΑΚΡ, θα κάνουν μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τις συνθήκες που προκύπτουν και την υποστήριξη που έλαβαν ως μέσο για να αυξήσουν την νομιμότητά τους. Ο λαός μας πρέπει να είναι σε επιφυλακή ενάντια στα βήματα που είναι βέβαιο ότι το ΑΚΡ θα κάνει τις επόμενες μέρες. Υψώνοντας την πάλη ενάντια στο ΑΚΡ και το σκοταδισμό του, είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος να έχει ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της κυριαρχίας του ΑΚΡ, και να μετατραπεί σε εργαλείο για την αστάθεια του ΑΚΡ και την σταθερότητα της Τουρκίας. Το γεγονός ότι όλα τα τζαμιά στην Τουρκία μετέδιδαν συνεχώς την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας είναι μια συγκεκριμένη ένδειξη του επείγοντος χαρακτήρα του καθήκοντος που έχουμε μπροστά μας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τον λαό μας να οργανωθεί στις γραμμές του Κόμματος ενάντια στους εχθρούς του λαού και της ανθρωπότητας. Η απελευθέρωση είναι στα δικά μας χέρια».

Έχει διαβαστεί 495 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 230 επισκέπτες και 0 μέλη.