Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Βουτιά στα χρηματιστήρια λόγω φόβων για ύφεση στην αμερικανική οικονομία

από Η Άλλη Άποψη
Βουτιά στα χρηματιστήρια λόγω φόβων για ύφεση στην αμερικανική οικονομία

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία υποχώρησαν τη Δευτέρα, με τις ιαπωνικές μετοχές σε ένα σημείο να ξεπερνούν τις απώλειες της «Μαύρης Δευτέρας» του 1987, συμπαρασύροντας και άλλες χρηματαγορές καθώς οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ, η οποία συνδέεται και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, οδήγησαν τους επενδυτές σε κινήσεις αποφυγής του κινδύνου.



Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Τόκιο, ο Nikkei, έκλεισε με απώλειες 12,4%, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Οκτώβριο του 1987, ενώ δείκτης Topix έχασε 12,48%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 8,1% προτού διακοπεί η διαπραγμάτευση για 20 λεπτά λόγω των διακοπτών του χρηματιστηρίου. Ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 11,71%. O αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε σχεδόν 3%.

Ο Taiex της Ταϊβάν έκλεισε με πτώση 8,4%, τη χειρότερη ημέρα στην ιστορία του, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 2,01% και ο Shanghai Cοmpsite κατά 1,54%. Ο ινδικός NSE Nifty 50 υποχωρεί κατά 3,1%.

Το ασιατικό πτωτικό κύμα παρέσυρε και τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX άνοιξε 1,8% χαμηλότερα, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 είχε πτώση 2,1%, ο ισπανικός IBEX έχασε 2,8% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έπεσε 1,7%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών είδε τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στα επίπεδα του 5% και κάτω από τις 1.400 μονάδες.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η βουτιά των μετοχών συνδέονται με τα νέα στοιχεία που δείχνουν επιδείνωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και προκλήσεις για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη και την ανησυχία ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ έχει αργήσει να ρίξει τα επιτόκια, ώστε να τονώσει την ανάπτυξη. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι πλέον οι προσδοκίες των αγορών είναι για μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο, κατά 50 αντί για 25 μονάδες βάσης, εκτός αν η FED αναλάβει έκτακτη δράση πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του επόμενου μήνα.


Έχει διαβαστεί 927 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1725 επισκέπτες και 0 μέλη.