Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή
Κινητοποιήσεις σε πόλεις όλης της χώρας πραγματοποιούνται από το απόγευμα της Παρασκευής που έγινε επίσημα γνωστή η απαράδεκτη απόφαση, ενώ ακόμα περισσότερες προγραμματίζονται για σήμερα Κυριακή.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαδηλώσεις αντιμετωπίζονται με κρατική καταστολή, τόσο σε «ρεπουμπλικανικές» όσο και σε «δημοκρατικές» πολιτείες. Στο Φοίνιξ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, ενώ στο Γιουτζίν του Ορεγκον συνελήφθησαν 10 διαδηλωτές το βράδυ της Παρασκευής.
Αλλοι δύο άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, με την κατηγορία ότι... πετούσαν μπογιά πάνω από τον φράχτη του Ανώτατου Δικαστηρίου, έξω από το οποίο επίσης πραγματοποιούνται διαδηλώσεις από την Παρασκευή.
Τουλάχιστον άλλες 20 συλλήψεις ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.