Παρασκευή, 23 Αύγ, 2019

  • Ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα των εξαγγελιών Μητσοτάκη
  • Τεράστια οικολογική καταστροφή στον «πνεύμονα» της Γης
  • Πρωτοβουλία για το Παιδί: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας
  • Αυτά τα τείχη δεν ενοχλούν;
  •  Α. Τζιτζικώστας από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασία αυτά τα χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά»
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Δημιούργησε «ομάδα εργασίας» που θα επεξεργαστεί προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης
Ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα των εξαγγελιών Μητσοτάκη1 Τεράστια οικολογική καταστροφή στον «πνεύμονα» της Γης2 Πρωτοβουλία για το Παιδί: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας3 Αυτά τα τείχη δεν ενοχλούν;4  Α. Τζιτζικώστας από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασία αυτά τα χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά»5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Δημιούργησε «ομάδα εργασίας» που θα επεξεργαστεί προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Διεκδικεί ρόλο ευρωΝΑΤΟικής «γέφυρας» στην εξέλιξη της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Διεκδικεί ρόλο ευρωΝΑΤΟικής «γέφυρας» στην εξέλιξη της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία

Το ρόλο της «γέφυρας» ανάμεσα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην προώθηση των οποίων πρωτοστατεί και στην εξέλιξη της αντιπαράθεσής τους με την Ρωσία, εν μέσω όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επιχειρεί να αναδείξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσω της επίσκεψης Τσίπρα στην Μόσχα.

Σε αυτά τα πλαίσια, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο φόντο της επίσκεψής του στην Ρωσία Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι «η επίσκεψή μου στη Μόσχα επαναβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο που εδραιώνει η Ελλάδα στην περιοχή, καθώς εξέρχεται από την κρίση, ως ευρωπαϊκή δύναμη και γέφυρα συνεργασίας με έναν ισχυρό, ιστορικό εταίρο, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις γεωπολιτικές εξελίξεις».

Με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και επαναφέροντας το καμουφλάζ της... «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι η πολιτική αυτή «δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα, χωρίς να παραβλέπει τις δεσμεύσεις της στους διεθνείς Οργανισμούς όπου συμμετέχει (ΕΕ, ΝΑΤΟ), να διατηρεί επωφελείς σχέσεις συνεργασίας με άλλες κρίσιμες χώρες στην περιοχή, με περιφερειακές, αλλά και παγκόσμιες δυνάμεις».

Ως «διακύβευμα των ελληνορωσικών σχέσεων», κωδικοποιεί τους εξής άξονες: «Τις ρωσικές επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, παρά το καθεστώς κυρώσεων. Την επέκταση της ενεργειακής μας συνεργασίας υπό νέα δεδομένα. Τον ρόλο της Ρωσίας στη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού. Τον διάλογο για τις περιφερειακές εξελίξεις, συνεργασίες και συμμαχίες, σε μία περίοδο ανακατατάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Την προώθηση των ευρωρωσικών σχέσεων σε μία περίοδο γεμάτη κινδύνους για την παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη».

Στο επίκεντρο δηλαδή βρίσκεται η επιδίωξη για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων στους τομείς που ιεραρχούν οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι ως στρατηγικούς για την κερδοφορία τους (ενέργεια, μεταφορές κ.ά.), μια ιεράρχηση που βρίσκεται πίσω και από την βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους εντεινόμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις επικίνδυνες για τους λαούς «ανακατατάξεις» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τον επικίνδυνο χαρακτήρα αυτής ακριβώς της εμπλοκής προσπαθεί να «κουκουλώσει» ο Αλ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η Ελλάδα «έχει ανακτήσει και ενισχύσει τη διπλωματική της ισχύ και τον γεωπολιτικό της ρόλο, του πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη αλλά εξαιρετικά κρίσιμη περιοχή», όταν στην πραγματικότητα η κυβέρνηση διεκδικεί ρόλο σημαιοφόρου στους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που αποσταθεροποιούν την ευρύτερη περιοχή και καθιστούν την Ελλάδα «μαγνήτη» σε μια ενδεχόμενη γενίκευση των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών συγκρούσεων.

Παρουσιάζοντας εξάλλου ως «εθνική πολιτική» και «εθνικό συμφέρον» την πολιτική υπηρέτησης των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και την επιλογή της να πρωτοστατεί στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα εθνικά της θέματα υπό το πρίσμα τρίτων δυνάμεων (...) Αντιμετωπίζουμε τα εθνικά μας θέματα και εργαζόμαστε για την επίλυσή τους, υπό το πρίσμα των εθνικών μας συμφερόντων κα

Έχει διαβαστεί 174 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 23 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Σάββατο, 24 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 402 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά