Τετάρτη, 13 Μαΐ, 2026

  • Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Δεν θα συνηθίσουμε έναν κόσμο όπου οι μαθητές μας ασφυκτιούν, θα παλέψουμε να τον αλλάξουμε!
  • 27 χρόνια μετά τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα το ΝΑΤΟ διεξάγει κοινή άσκηση με την Σερβία
  • Στο επίκεντρο της συνάντησης στο ΥΠΑΑΤ τα σοβαρά προβλήματα των δενδροκαλλιεργητών
  • Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του Δημοσίου στη Βέροια
  • Καταργείται και η τελευταία τυπική υποχρέωση των Περιφερειών να συνδράμουν τους δήμους στη συντήρηση των σχολείων . Καταγγελία των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
  • Κατέρρευσαν
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Δεν θα συνηθίσουμε έναν κόσμο όπου οι μαθητές μας ασφυκτιούν, θα παλέψουμε να τον αλλάξουμε!1 27 χρόνια μετά τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα το ΝΑΤΟ διεξάγει κοινή άσκηση με την Σερβία2 Στο επίκεντρο της συνάντησης στο ΥΠΑΑΤ τα σοβαρά προβλήματα των δενδροκαλλιεργητών3 Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του Δημοσίου στη Βέροια4 Καταργείται και η τελευταία τυπική υποχρέωση των Περιφερειών να συνδράμουν τους δήμους στη συντήρηση των σχολείων . Καταγγελία των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»5 Κατέρρευσαν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενας δρόμος

Ενας δρόμος

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δίνει η κυβέρνηση για το πλωτό drone που «λούφαξε» στη Λευκάδα, φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί για το μη επανδρωμένο όπλο, είτε περίμενε τον στόχο του είτε προσπαθούσε να ανακτήσει επικοινωνία με τη βάση του μετά από αποτυχημένη επίθεση, όχι πολύ μακριά από το σημε... Περισσότερα

Η Κούβα έκανε ποδαρικό το 2023 με τη διεθνιστική παρουσία των μπριγάδων της στον τομέα υγείας σε 56 χώρες

από Η Άλλη Άποψη
Η Κούβα έκανε ποδαρικό το 2023 με τη διεθνιστική παρουσία των μπριγάδων της στον τομέα υγείας σε 56 χώρες

Παρά το ότι όλο το 2022 οι επαγγελματίες του κλάδου υγείας στο νησί της επανάστασης έπρεπε να ξεπεράσουν μεγάλες δυσκολίες στο εσωτερικό της χώρας όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, στις αρχές του 2023, περίπου 23.792 Κουβανοί από τον τομέα της Υγείας εξακολουθούν να παρέχουν υπηρεσίες σε 56 χώρες.

«Ο διεθνισμός είναι μια αρχή που χαρακτηρίζει τη Δημόσια Υγεία στην Κούβα από τότε που ξεκίνησε η πρώτη κουβανική ιατρική συνεργασία, το 1963, στην Αλγερία», τόνισε το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.

Αναφέρει επίσης ότι…Σε 59 χρόνια συνεργασίας, περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια ασθενείς έχουν νοσηλευτεί στον κόσμο.

Στο εσωτερικό του νησιού, όπως αναγνώρισε ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας (MINSAP), José Ángel Portal Miranda, στο πρώτο του μήνυμα του 2023, το 2022 ήταν μια σύνθετη χρονιά για όλους και πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα για το εθνικό σύστημα υγείας. «Ακόμη και όταν καταφέραμε να εδραιώσουμε τον έλεγχο του COVID-19, πολλές προκλήσεις απαιτούσαν πολλαπλές προσπάθειες από τους εργαζομένους μας σε διάφορα σενάρια».

«Είμαι βέβαιος ότι θα ξέρουμε πώς να εκμεταλλευτούμε την ανθρώπινη και επαγγελματική ανάπτυξη που μας άφησε ώστε να συνεχίσουμε να βρίσκουμε τα καλύτερα μονοπάτια στην επιθυμία μας να προστατεύουμε και να υπερασπιστούμε πάντα τη ζωή», δήλωσε ο Miranda.

Το 2022, οι επαγγελματίες του κλάδου χρειάστηκε να ξεπεράσουν μεγάλες δυσκολίες, όπως η έλλειψη προμηθειών και φαρμάκων, η επιδημία του δάγκειου πυρετού και προκλήσεις όπως η βοήθεια για την αντιμετώπιση της έκρηξης του ξενοδοχείου Saratoga και της πυρκαγιάς στη βάση Supertanqueros στη Matanzas.

Φέτος, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές MINSAP, η συμμόρφωση με τις πολιτικές και τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν εγκριθεί για τον κλάδο και τους στόχους εργασίας του θα δοθεί προτεραιότητα, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης έως το 2030, σημεία ζωτικής σημασίας για την επίτευξη υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών παρέχονται στον πληθυσμό.

Έχει διαβαστεί 1039 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1255 επισκέπτες και 0 μέλη.