Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Δυσκολίες στα παζάρια για το Brexit μετά το εκλογικό αποτέλεσμα
από Η Άλλη Άποψη
Να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας θα προτείνει το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους επί των ΟικονομικώνΤζον ΜακΝτόνελ,ο οποίος χαρακτήρισε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι «μια ξοφλημένη πρωθυπουργό».
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρααποτελέσματα των εκλογώνπου έγιναν την Πέμπτη, το κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού έχει συγκεντρώσει 308 έδρες από τις 650 έδρες και δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί, ενώ σε νεότερες δηλώσεις του στο «Sky News» υποστήριξε ότι οι συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσουν.
«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα πρέπει να ξεκινήσουν όταν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο. Το χρονοδιάγραμμα και οι θέσεις της ΕΕ είναι σαφείς. Ας σκεφθούμε πώς θα επιτύχουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.
Ο Γάλλος πρωθυπουργόςΕντουάρ Φιλίπ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1», υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα δεν «θέτει υπό αμφισβήτηση» τη θέση των Βρετανών για το Brexit.
Αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit εκτιμά ότι θα υπάρξει και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής ΟικονομίαςΓκίντερ Έτινγκερμιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk». Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, ένας αδύναμος διαπραγματευτικά εταίρος θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακό αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΓερμανίαςΜίχαελ Ροτμετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών.
Σε αυτό το φόντο, όπως διαμορφώνεται μέχρι τώρα, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία«Aston Martin»κάλεσε σήμερα τους πολιτικούς να δώσουν άμεσα διαβεβαιώσεις στις επιχειρήσεις για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να συνεχίσουν να επενδύουν.
Στην ίδια κατεύθυνση και η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών,η οποία χαρακτηρίζει προτεραιότητα το σχηματισμό μιας λειτουργικής κυβέρνησης. Νωρίτερα η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία έχει ανάγκη από μία περίοδο σταθερότητας και ότι θα αναλάβει την ευθύνη για τη διασφάλιση της σταθερότητας.
Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στη «σκιά» των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεων τζιχαντιστών, των επικείμενων σκληρών παζαριών για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Βrexit) και των ενδοαστικών διαξιφισμών για το μείγμα διαχείρισης που θα εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Σε πολλά από τα εκλογικά τμήματα είχαν παρθεί από νωρίς ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο στρατός συνέχιζε τις περιπολίες, κυρίως σε κεντρικές περιοχές του Λονδίνου.