Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Εν μέσω ανθρωπιστικής καταστροφής, το Ισραήλ απαγορεύει τη λειτουργία ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Γάζα
από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζοντας τη συστηματική στρατηγική «ασφυξίας» του παλαιστινιακού λαού, που ήδη μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τις βόμβες, την πείνα και τις αρρώστιες,το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος, με την ανοχή –αν όχι ενθάρρυνση– των ΗΠΑ, προχωρεί σε ένα ακόμη απάνθρωπο μέτροαπαγορεύοντας τη δράση δεκάδων οργανώσεων βοήθειας στη Γάζα.
Συγκεκριμένα, χθες το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας μέσα σε μόλις 36 ώρες δεκάδων διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, με την δικαιολογία ότι αρνήθηκαν να παραδώσουν προσωπικά στοιχεία παλαιστινίου και διεθνούς προσωπικού, που ζητούσε το κράτος - δολοφόνος, στο όνομα της «ασφάλειας» και της αποτροπής «τρομοκρατικών διασυνδέσεων».
Η απόφαση έρχεται σε μια στιγμή πουη Γάζα βυθίζεται στην απόλυτη κόλαση.Σφοδρές καταιγίδες έχουν καταστρέψει χιλιάδες σκηνές, αφήνοντας οικογένειες – κυρίως παιδιά – να τρέμουν στο κρύο, με νερά να εισβάλλουν στις αυτοσχέδιες κατασκευές.
Πάνω από1,3 εκατομμύρια άνθρωποιχρειάζονται επείγουσα στέγαση, πάνω από τις μισές υγειονομικές εγκαταστάσεις λειτουργούν μερικώς, ενώ 740.000 είναι εκτεθειμένοι σε τοξικές πλημμύρες λόγω κατάρρευσης υγιεινής.
Παράλληλα, νέος νόμος κόβει ρεύμα, νερό και τραπεζικές υπηρεσίες στην UNRWA.