«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Ένα στα τρία παιδιά κάτω των δύο ετών στη Γάζα αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό
από Η Άλλη Άποψη
Ένα στα τρία παιδιάηλικίαςκάτω των δύο ετώνστη βόρειαΓάζααντιμετωπίζει τώραοξύ υποσιτισμόκαι ολιμόςείναι στον ορίζοντα, δήλωσε σήμερα η κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ που λειτουργεί στον παλαιστινιακό θύλακα, εξαιτίας των δολοφονικών επιδρομών του κράτους του Ισραήλ που συνεχίζονται αδιάκοπα από τον Οκτώβρη.
«Ο υποσιτισμός των παιδιών εξαπλώνεται γρήγορα και φθάνει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα στη Γάζα», ανέφερε το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή (UNRWA) σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πέντε και πλέον μήνες αεροπορικής και χερσαίας ισραηλινής βαρβαρότητας, το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα έχει μετατραπεί σε ερείπια και οι περισσότεροι από τα 2,3 εκατομμύρια κάτοικοί της είναι εκτοπισμένοι και αντιμετωπίζουν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Νοσοκομεία στη Γάζα κάνουν λόγο για θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση.