Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΗΠΑ: Πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ
από Η Άλλη Άποψη
Το αποτέλεσμα τηςψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ,το οποίο ήρθε μετά από ένα όργιο απροκάλυπτων παρεμβάσεων απόΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ,χαιρετίζει με ανακοίνωσή του τουπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του κοινοβουλίου της Μακεδονίας να ξεκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή».
Στην πραγματικότητα, βέβαια, η συμφωνία των Πρεσπών αφορά την προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, οι οποίοι όχι μόνο δεν φέρνουν «ασφάλεια και ευημερία», αλλά σηματοδοτούν νέους κινδύνους για τους λαούς.
Τα επόμενα στάδια της διαδικασίας συνταγματικής τροποποίησης
Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά την ίδια τη διαδικασία της τροποποίησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, μετά από την έγκριση από τη Βουλή της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ, πλέον τις επόμενες μέρες θα ετοιμαστούν από την κυβέρνηση τα σχέδια συνταγματικών τροπολογιών, τα οποία θα υποβληθούν προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120). Στη συνέχεια, τα εν λόγω σχέδια τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και ακολούθως η κυβέρνηση αναλαμβάνει να συντάξει τα τελικά κείμενα των τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120).
Η όλη διαδικασία υπολογίζεται να υπερβεί τους τρεις μήνες.