Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Έτοιμο να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας δηλώνει το Κρεμλίνο
από Η Άλλη Άποψη
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τοΚίεβο, παραδέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχόμενος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα το ανακαταλάβουν.
Σύμφωνα με τη βιντεοσκοπημένη ομιλία του Ζελένσκι, το αεροδρόμιο«Αντόνοβ»κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά η απόβαση αλεξιπτωτιστών στοΓκοστόμελ, όπου βρίσκεται, εμποδίστηκε και οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν την εντολή «να τους καταστρέψουν».
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι 20 ρωσικά ελικόπτερα και αεροσκάφη Mi-8 μετέφεραν αλεξιπτωτιστές στο Γκοστόμελ, όπου είναι σε εξέλιξη μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου.
Έτοιμο να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης δηλώνει το Κρεμλίνο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε την Πέμπτη πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης με το Κίεβο, σχετικά με την «ουδετερότητα» της Ουκρανίας.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες τόσο για την ουδετερότητα όσο και για την αποστρατιωτικοποίηση.«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία για τις εννοιολογικές ''κόκκινες γραμμές''», είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο,«αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει για αυτό».