Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για τη θέσπιση θανατικής ποινής στους Παλαιστίνιους από το κράτος του Ισραήλ

από Η Άλλη Άποψη
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για τη θέσπιση θανατικής ποινής στους Παλαιστίνιους από το κράτος του Ισραήλ

Το νέο έγκλημα εναντίον του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού με τη θέσπιση θανατικής ποινής από το κράτος του Ισραήλ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Στην ερώτησή τους σημειώνουν:

«Σε ένα ακόμα έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού που δίνει έναν ηρωικό αγώνα προχώρησε το κράτος–κατακτητής του Ισραήλ. Η ισραηλινή Βουλή (Κνεσέτ) θέσπισε νόμο όπου εγκρίνει τη θανατική ποινή για τους Παλαιστίνιους που καταδικάζονται για «τρομοκρατικές επιθέσεις» από στρατιωτικά δικαστήρια. Πρόκειται μεταξύ άλλων και για τους Παλαιστίνιους που το Ισραήλ έχει αυθαίρετα στις φυλακές για χρόνια χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, με το απαράδεκτο καθεστώς της «διοικητικής κράτησης». Αμφισβητεί ξεκάθαρα το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν στη γη τους και θεσπίζει νόμους όπου στον 21ο αιώνα άνθρωποι καταδικάζονται σε θανατική ποινή επειδή το δικαίωμα τους να ζουν ελεύθεροι χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική» πράξη. 

Ο συγκεκριμένος άθλιος νόμος που ψηφίστηκε αποτελεί νέα κλιμάκωση της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ διαιωνίζοντας τη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων. Αποτελεί συνέχεια νόμων και κατασταλτικών μέτρων που πάρθηκαν από τα πιο στυγνά και καταπιεστικά καθεστώτα ενάντια σε αγωνιζόμενους λαούς. 

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι χιλιάδες νεκροί και τραυματίες Παλαιστίνιοι, η αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών στα κατεχόμενα εδάφη πχ πρόσβαση σε νερό, τροφή, φάρμακα.

Όσο κι αν προσπαθούν ΕΕ, κυβερνήσεις με τα αστικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν το σύμμαχο τους Ισραήλ ως τη «μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής»,  η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει με τους λαούς της Μ. Ανατολής να βιώνουν από πρώτο χέρι τα κατά συρροή εγκλήματα που καθημερινά διαπράττει.

Η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιό της εδώ και χρόνια συστηματικά εργαλειοποιούν το ζήτημα της «θανατικής ποινής» σε σχέση με χώρες που έχουν ανταγωνιστικά με την ΕΕ συμφέροντα υποδυόμενοι το ρόλο του «υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προκειμένου να προωθήσουν την ευρωενωσιακή στρατηγική, αλλά όταν πρόκειται για την επιβολή ανάλογων απάνθρωπων νόμων των δικών τους συμμάχων όπως το μοναρχικό καθεστώς στη Σαουδική Αραβία ή το κράτος του Ισραήλ, αρκούνται σε έκφραση ανέξοδων ανησυχιών, τηρώντας δύο μέτρα και σταθμά.

Με βάση τα παραπάνω οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπέβαλαν τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ σχετικά:

- Με τον νόμο-έκτρωμα που ψηφίστηκε στην Κνεσέτ και προβλέπει θανατική ποινή για τους Παλαιστινίους που αντιστέκονται στην γενοκτονία που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ;

- Με το αίτημα να σταματήσει άμεσα η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ καθώς και να επιβληθεί άμεσο εμπάργκο πώλησης όπλων και ειδών διπλής χρήσης από κράτη-μέλη της ΕΕ στο Ισραήλ που έχει υιοθετήσει αυτό τον κατάπτυστο νόμο;».


Έχει διαβαστεί 448 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 943 επισκέπτες και 0 μέλη.