Πέμπτη, 19 Φεβ, 2026

  • «Πεθαίνουμε Ακροναυπλιώτικα!» (Ντοκουμέντο)
  • ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα χάλια των νοσοκομείων πίσω από φιέστες, κορδέλες και καταστολή
  • Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος
  • Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αλεξάνδρεια του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα
  • «Κιβωτοί του Τρόμου»... Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, με περισσότερες κατηγορίες, ο π. Αντώνιος
  • Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό μια ελεύθερη και γενναία γυναίκα, την συγγραφέα Ιωάννα Καρατζαφέρη
«Πεθαίνουμε Ακροναυπλιώτικα!» (Ντοκουμέντο)1 ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα χάλια των νοσοκομείων πίσω από φιέστες, κορδέλες και καταστολή2 Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος3 Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αλεξάνδρεια του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα4 «Κιβωτοί του Τρόμου»... Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, με περισσότερες κατηγορίες, ο π. Αντώνιος5 Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό μια ελεύθερη και γενναία γυναίκα, την συγγραφέα Ιωάννα Καρατζαφέρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ούτε να το σκεφτούν!

Ούτε να το σκεφτεί η κυβέρνηση να στείλει Ελληνες στρατιώτες στη Γάζα! Κανένας ένστολος να μην αποδεχτεί τη συμμετοχή στον στρατό κατοχής που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους. Κανένας εργαζόμενος, βιοπαλαιστής, νέος και νέα να μην το επιτρέψει!Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για τα βρώμικα σχέδιά τους, επειδή ξέρουν ότι... Περισσότερα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για τις νέες περικοπές και την κατάργηση αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας

από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για τις νέες περικοπές και την κατάργηση αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις νέες περικοπές προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και άλλων κοινωνικών, υγειονομικών, οικογενειακών και προνοιακών παροχών και τον περιορισμό των δικαιούχων που δρομολογούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την ΕΕ στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, καταγγέλλει ηΕυρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Για τα επιδόματα αναπηρίας μεθοδεύεται συγκεκριμένα η καθιέρωση ενός συστήματος παροχής με κριτήρια που παραπέμπουν στη λογική του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος, δηλαδή ένα πενιχρό βοήθημα των πιο εξαθλιωμένων με σκοπό την κατάργηση πλήθους κοινωνικών επιδομάτων και αυτών της αναπηρίας. Είναι όμως αδύνατο να ζήσει ένας άνθρωπος με 200 ευρώ το μήνα, πολύ περισσότερο ένας ανάπηρος που γι’ αυτόν το κόστος ζωής είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Παράλληλα, πληθαίνουν διαρκώς οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ που αφήνουν χιλιάδες αναπήρους και χρόνια πάσχοντες από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα χωρίς επίδομα ή σύνταξη μέσω της μείωσης των ποσοστών αναπηρίας με βάση και τις οδηγίες των μνημονίων, ενώ ήδη τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους πλήττονται και από τα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται.

Αντίστοιχα, η ΕΕ με την «ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία» προωθεί τη λεγόμενη προσβασιμότητα που δεν αποσκοπεί στην πραγματικότητα στην πρόσβαση ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά αντίθετα στην «πρόσβαση» των επιχειρηματικών ομίλων στα ΑμεΑ ως πελάτες.

Αυτή είναι η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν την ικανοποίηση των αναγκών των ΑμΕΑ ως "κόστος" για το κράτος και ως πεδίο ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης και εμπορευματοποίησης. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω κρίσης οι επιχειρήσεις στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και την παραγωγή και εμπορία ειδών για αναπήρους κατέγραψαν ανάπτυξη και υψηλή κερδοφορία.

Όλα αυτά δείχνουν το βάρβαρο πρόσωπο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα στην Ευρ. Επιτροπή:

«- Επιβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης δρομολογούνται περικοπές και κατάργηση αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας;

- Πώς τοποθετείται στο ότι αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα των ΑμΕΑ καρατομούνται με τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ, ενώ δεκάδες χιλιάδες αδυνατούν να κάνουν τις θεραπείες τους ή τις κάνουν ανεπαρκώς λόγω των περικοπών;».

Έχει διαβαστεί 463 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 242 επισκέπτες και 0 μέλη.