Τετάρτη, 29 Απρ, 2026

  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό
  • ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»
  • Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας
  • Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης
  • Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση
  • Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!
Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό1 ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»2 Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας3 Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης4 Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση5 Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πάντα αντιλαϊκό

Πάντα αντιλαϊκό

«Επιτελικό» ή «αποκεντρωμένο» κράτος; Τεχνοκράτες υπουργοί ή εκλεγμένοι βουλευτές; Αυτά τα κάλπικα διλήμματα κυριαρχούν στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, στη σκιά της συγκάλυψης των σκανδάλων για να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος: Το κράτος του κεφαλαίου, που κάθε λειτουργία του υπηρετεί την πολιτική του κέρδους, με ... Περισσότερα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για τον βάρβαρο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ και τις δολοφονικές επιχειρήσεις εναντίον Παλαιστινίων

από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για τον βάρβαρο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ και τις δολοφονικές επιχειρήσεις εναντίον Παλαιστινίων

Το νέο βάρβαρο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και τις δολοφονικές επιχειρήσεις που διεξάγει το Ισραήλ, αρνούμενο να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της εκεχειρίας με την Παλαιστίνη, όπως είχε συμφωνηθεί, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το κράτος-κατακτητής Ισραήλ κλιμακώνει τις χερσαίες επιθέσεις αλλά και αεροπορικές επιδρομές σε Δ. Όχθη και Γάζα, βάρβαρο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και δολοφονικές επιχειρήσεις, καταπατώντας κι ακυρώνοντας την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί. Αποτέλεσμα είναι από τις 18 Μαρτίου ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων να έχει φτάσει στους 1001.

Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, που ξεκίνησε το Ισραήλ την 1η Μάρτη, έχει ως αποτέλεσμα οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Γάζα να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, πρόσβαση σε τρόφιμα και καύσιμα.

Η πρόσφατη δήλωση του Μπ. Νετανιάχου, από τις ΗΠΑ, με αφορμή την παράδοση νέου οπλισμού από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ όπου είπε χαρακτηριστικά ότι «δίνουν εργαλεία στο Ισραήλ να τελειώσει τη δουλειά» είναι ενδεικτική των απάνθρωπων προθέσεων του Ισραήλ, της εγκληματικής του πολιτικής, που στοχεύει στην εξόντωση των Παλαιστινίων και την εκδίωξη όσων επιζήσουν βάζοντας μπουρλότο στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα, η ΕΕ δεν έχει ψελλίσει τίποτα για το Ισραήλ και τις ευθύνες που έχει για την παραβίαση της εκεχειρίας, επιμένοντας στην πλήρη στήριξη του κράτους-κατακτητή. Όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την προκλητική συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον εγκληματία πολέμου Μπ. Νετανιάχου, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων με το κράτος-κατακτητή.

Με βάση τα παραπάνω οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπέβαλαν τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ:

- Σχετικά με την εγκληματική πολιτική αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, που απολαμβάνει την στήριξη της ΕΕ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε τρόφιμα, ηλεκτροδότηση και καύσιμα με επιδίωξη την εξόντωση των Παλαιστινίων;

- Στο αίτημα να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της ΕΕ με το κράτος- κατακτητή Ισραήλ και να διακοπεί η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ που αποδεδειγμένα ασκεί βάρβαρη πολιτική αφανισμού εναντίον των Παλαιστινίων;».


Έχει διαβαστεί 2659 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 476 επισκέπτες και 0 μέλη.