Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Γερμανία: Οι άνδρες θα υποχρεούνται να λάβουν έγκριση από τον στρατό για ταξίδια άνω των 3 μηνών στο εξωτερικό

από Η Άλλη Άποψη
Γερμανία: Οι άνδρες θα υποχρεούνται να λάβουν έγκριση από τον στρατό για ταξίδια άνω των 3 μηνών στο εξωτερικό

Την άδεια των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων σε περίπτωση ταξιδιού στο εξωτερικό για περισσότερο από 3 μήνες θα απαιτείται να παίρνουν όλοι οι Γερμανοί άνδρες ηλικίας 17 έως 45 ετών, σύμφωνα με τον νέο νόμο «για τον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής θητείας» - σε άλλο ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο της εντεινόμενης πολεμικής προπαρασκευής όλων των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων.

Καθώς προετοιμάζουν τους λαούς να γίνουν κρέας στα κανόνια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ο Γερμανός υπουργός Αμυνας, Μπόρις Πιστόριους, φέρεται να επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο BBC ότι ο κανονισμός αποσκοπεί στη «διασφάλιση ενός αξιόπιστου και ουσιαστικού συστήματος στρατιωτικής καταγραφής», προσθέτοντας: «Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να γνωρίζουμε ποιος μπορεί να διαμένει στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η Γερμανία, μαζί με τη μεγάλη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και τα τεράστια κονδύλια για αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών, επιχειρεί να αντιμετωπίσει και τις ελλείψεις σε έμψυχο στρατιωτικό δυναμικό.

Ετσι, τον περασμένο Δεκέμβρη υπερψηφίστηκε από την γερμανική Βουλή (Μπούντεσταγκ) νόμος που επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία «από την πίσω πόρτα», με σκοπό την κάλυψη των στρατευμάτων σε περίπτωση που οι ανάγκες του γερμανικού στρατού (Bundeswehr) δεν καλύπτονται από τους εθελοντές.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το υπάρχουν Σύνταγμα, οι γυναίκες μπορούν να καταταγούν εθελοντικά για στρατιωτική θητεία, αλλά δεν μπορούν να υποχρεωθούν να υπηρετήσουν.

Μετά την έγκριση του νόμου από το Κοινοβούλιο, πολλοί νέοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες ενάντια στα πολεμικά σχέδια του γερμανικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, στα 18 τους χρόνια οι άνδρες υποχρεωτικά και οι γυναίκες εθελοντικά θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο στο οποίο θα περιγράφουν μεταξύ άλλων τις δραστηριότητές τους, αλλά και το ενδιαφέρον τους για τη στρατιωτική θητεία ή άλλες εθελοντικές υπηρεσίες. Θα ακολουθούν ιατρικές εξετάσεις και με βάση τα αποτελέσματα αυτών θα καταρτίζονται κατάλογοι με τους στρατεύσιμους, «προκειμένου η Bundeswehr να γνωρίζει ποιον μπορεί να καλέσει σε περίπτωση εθνικής έκτακτης ανάγκης ή επαναφοράς της υποχρεωτικής θητείας».


Έχει διαβαστεί 283 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 432 επισκέπτες και 0 μέλη.