Κυριακή, 17 Μαΐ, 2026

  • Τι είδους πατριωτισμός;
  • ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων
  • Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται
  • Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης
Τι είδους πατριωτισμός;1 ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων2 Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού3 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται4 Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας5 Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με αφορμή μία αυτοκτονία

Του Αλέκου Χατζηκώστα * «Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω» (Γαλάτεια Καζαντζάκη) Μια γροθιά στο στομάχι ήταν τα λόγια της 17χρονης μαθήτριας στο γράμμα που άφησε στους γονείς της όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει μαζί με τη φίλη της στην Ηλιούπολη: "Μπαμπά και μαμά, τρία χρόνια τώρα εί... Περισσότερα

Iσραήλ: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

από Η Άλλη Άποψη
Iσραήλ: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

Με γενική ανάφλεξη απειλείται η Μέση Ανατολή μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ σε Γάζα και Δυτική Όχθη, Συρία, Λίβανο, Ιράν και Υεμένη. Η βεντάλια της ισραηλινής βίας και προκλητικότητας έχει ανοίξει για τα καλά σε μια ευρεία περιοχή. 



Στην κατάσταση εμπλέκονται επικίνδυνα, η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως φαίνεται και από τη δήλωση της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ, η οποία  ανέφερε, σύμφωνα με την ertnews.gr: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και πλοία από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο». Ωστόσο η ισραηλινή υπουργός δεν διευκρινίζει σε τι είδους πλοία αναφέρεται (στρατιωτικά, εμπορικά, επιβατηγά).

Οι σχετικές δηλώσεις κινούνται στην κατεύθυνσης της ακόμα επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά γεωστρατηγικά σχέδια και συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Έτσι κι αλλιώς πάντως σε στρατιωτικό επίπεδο και στην κατεύθυνση της γενικότερης ανάφλεξης, συγκεντρώνονται διαρκώς νέες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ όπως μετέδωσε το Σάββατο το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, το αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έφτασε στο Στενό του Ορμούζ, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τις ακτές του Ιράν.

Ρίχνοντας περισσότερο λάδι στην φωτιά, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επαναβεβαίωσε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις «κινήσεις» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς οι ΗΠΑ, θέλοντας να προασπίσει, για λογαριασμό της εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων τα  βρώμικα, αιματοβαμμένα, γεωστρατηγικά συμφέροντα, στέλνει περισσότερα πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή.

Στην περιοχή βεβαίως βρίσκονται και ευρωπαϊκές ναυτικές δυνάμεις που αναμένεται να αναλάβουν ρόλο «θωράκισης» της «ασφάλειας» του Ισραήλ, όπως είχαν κάνει και στις 13 Απρίλη, όταν το Ιράν προέβη σε αντίποινα για την πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του στη Δαμασκό, στη Συρία, κατά αξιωματικών των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. Ενώ στην ευρύτερη περιοχή στην Ερυθρά Θάλασσα βρίσκονται ευρωΝΑΤΟικά πλοία, και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός.


Έχει διαβαστεί 747 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 562 επισκέπτες και 0 μέλη.