Πρωτομαγιά αύριο, μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της και χαράσσει πορεία. Ο φετινός απεργιακός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με τις συνέπειες φορτωμένες στις πλάτες τους από τις κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης.Η... Περισσότερα
ΙΣΡΑΗΛ: Νέες προσπάθειες φίμωσης κομμουνιστή βουλευτή που αγωνίζεται ενάντια στη σφαγή στη Γάζα
από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζονται πολύμορφα οι προσπάθειες φίμωσης του κομμουνιστή βουλευτήΌφερ Κασίφ,μέλους του ΠΓ της ΚΕ τουΚΚ Ισραήλκαι βουλευτή τουΧαντάς(Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα)που αγωνίζεται ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.
Με αφορμή τη δήλωση στήριξης του Όφ. Κασίφτης προσφυγής τηςΝ. ΑφρικήςστοΔιεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγηςπου κατηγορεί τοΙσραήλγια γενοκτονία, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος«Beitenu» συγκεντρώνει υπογραφές για τηναποπομπή του Κασίφ από την ισραηλινή Κνεσέτ.
Ο Κασίφ σε ανάρτησή του στο Χ σήμερα το πρωί, ανέφερε: «Το συνταγματικό μου καθήκον είναι προς την ισραηλινή κοινωνία και όλους τους κατοίκους της, όχι σε μια κυβέρνηση της οποίας τα μέλη και ο συνασπισμός της ζητούν εθνοκάθαρση και ακόμη και πραγματική γενοκτονία. Αυτοί είναι που πλήγωσαν τη χώρα και τους ανθρώπους, είναι αυτοί που οδήγησαν τη Νότια Αφρική να στραφεί στη Χάγη, όχι εγώ και οι φίλοι μου.
Και όταν η κυβέρνηση ενεργεί εναντίον της κοινωνίας, του κράτους και των πολιτών του, ειδικά όταν τους θυσιάζει και διαπράττει εγκλήματα στο όνομά τους στον βωμό της διατήρησης της ύπαρξής της, είναι δικαίωμα μου, ακόμη και καθήκον μου, να προειδοποιήσω για αυτό και να κάνω ό,τι μπορώ. εντός του νόμου για να το σταματήσει.
Δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα για την ύπαρξή μας ως ηθικής κοινωνίας. Αυτός είναι ο αληθινός πατριωτισμός - όχι πολέμους εκδίκησης και εκκλήσεις για εξόντωση, χωρίς περιττή αιματοχυσία και καμία θυσία απαχθέντων πολιτών και στρατιωτών σε ψεύτικους πολέμους».
«Πρέπει σύντομα να βρεθείέξω από τηνΚνεσέτ και κατά προτίμησηέξω απότα σύνορα του κράτους του Ισραήλ», έγραψε οΟντέτ Φοντέρ, ακροδεξιός εταίρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ξεκινώντας τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών.
Σε συνθήκες που το ισραηλινό κράτος επιχειρεί με κάθε τρόπο να επιβάλει σιωπητήριο εντός συνόρων για το έγκλημα στη Γάζα και τη δολοφονική πολιτική κατά του Παλαιστινιακού λαού, την οποία πληρώνει και ο ισραηλινός λαός, το ΚΚ Ισραήλ αγωνίζεται, καταγγέλλει τη σφαγή σε βάρος των Παλαιστινίων και τονίζει με θάρρος ότι ο μόνος δρόμος για να ζήσουν ειρηνικά οι δύο λαοί είναι να τερματιστεί η κατοχή της Παλαιστίνης.