Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Καταρχήν συμφωνία Μόσχας, Κιέβου, Άγκυρας για τις εξαγωγές σιτηρών
από Η Άλλη Άποψη
Σε συμφωνία επί της αρχής κατέληξαν οι αντιπροσωπείες τηςΡωσίας, τηςΟυκρανίαςκαι τηςΤουρκίαςστη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αναφορικά με το ξεμπλοκάρισμα τωνεξαγωγών σιτηρώναπό τα ουκρανικά λιμάνια.
Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός ΆμυναςΧουλουσί Ακάρ, επιτεύχθηκε συμφωνία για τη δημιουργία «ασφαλών διαδρόμων» στη Μαύρη Θάλασσα για τη μεταφορά των σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας, καθώς και για τη δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού των επιχειρήσεων αυτών.
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα καθοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα υπογραφεί το τελικό κείμενο, ανέφερε ο Ακάρ.
Οι συνομιλίες αυτές, στις οποίες συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των τριών χωρών, παρουσία εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών, κράτησαν περίπου 3,5 ώρες.