Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Χιλιάδες Ισραηλινοί ξανά στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Νετανιάχου
από Η Άλλη Άποψη
Χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν ξανά σήμερα στους δρόμους ισραηλινών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν κατά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Στο Τελ Αβίβ, διαδηλωτές ζήτησαν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών καθώς και την απελευθέρωση των ομήρωνπου συνεχίζει να κρατά η Χαμάς στη Γάζα.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες πόλεις, όπως την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα.
Μια γυναίκα που είχε πιαστεί όμηρος και αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο μιας συμφωνίας Χαμάς/Ισραήλ και της οποίας ο σύζυγος κρατείται ακόμη στη Γάζα, μίλησε στη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, ζητώντας από τον Νετανιάχου την απελευθέρωση των ομήρων.«Φέρτε τους πίσω!»,είπε.
Η γυναίκα κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα «ευρεία εντολή» στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση Παλαιστινίων φυλακισμένων.«Μην γυρίσετε πίσω χωρίς μια συμφωνία, φέρτε πίσω τα αγαπημένα μας πρόσωπα», είπε.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο ynet, ένας πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών, ο Άμος Μάλκα, κάλεσε τον Νετανιάχου να παραιτηθεί.«Η κυβέρνηση θυσιάζει τους ομήρους, απομονώνει το Ισραήλ και ενισχύει τη Χαμάς»,ανέφερε σε μια διαδήλωση στην Καισάρεια.
Αντίπαλοι της κυβέρνησης σχεδιάζουν μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ από σήμερα Κυριακή και τις επόμενες μέρες.