Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
  • Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα
  • Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ
  • ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη
  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ1 Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα2 Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ3 ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη4 Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα5 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι αγωνίζονται να επιβιώσουν σε πλημμυρισμένες σκηνές ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

από Η Άλλη Άποψη
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι αγωνίζονται να επιβιώσουν σε πλημμυρισμένες σκηνές ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Βαθαίνει, μέρα με τη μέρα, η τραγωδία που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, παρά την υποτιθέμενη εκεχειρία, καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις συνεχίζονται ασταμάτητα ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τις ορμητικές βροχές του χειμώνα, με χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να αγωνίζονται να επιβιώσουν σε πλημμυρισμένες σκηνές.

Την Κυριακή σημειώθηκαν νέα ισραηλινά πλήγματα. Μια πηγή από το Ιατρικό Κέντρο Nasser ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό ανατολικά του Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας. Την ίδια ημέρα, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τη γειτονιά Ζέιτούν της Πόλης της Γάζας και περιοχές κοντά στη Ράφα. Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχεύει σημεία εντός της λεγόμενης «κίτρινης γραμμής» – της οροθετημένης ζώνης από την οποία αποσύρθηκαν τα στρατεύματα στο πλαίσιο της εκεχειρίας.

Από την έναρξη της εκεχειρίας, τουλάχιστον 266 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 635 τραυματιστεί από ισραηλινές επιθέσεις, φτάνοντας τον συνολικό απολογισμό σε 70.000 νεκρούς.

Οι βροχές που έπληξαν τη Γάζα για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετέτρεψαν τα στρατόπεδα εκτοπισμένων σε λίμνες λάσπης. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 13.000 οικογένειες – των οποίων τα σπίτια ισοπεδώθηκαν από δύο χρόνια αδιάκριτων ισραηλινών βομβαρδισμών – εκτίθενται τώρα σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και πλημμύρες καθώς διαμένουν σε ανεπαρκή καταλύματα. Δεδομένα του ΟΗΕ δείχνουν ότι πάνω από το 80% των κτιρίων και κατοικιών στη Γάζα έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από την έναρξη της εγκληματικής στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ.

Ένας εκτοπισμένος, ο Αμπντουλραχμάν Ασάλια, από την Πόλη της Γάζας, περιέγραψε την απόγνωση: «Όλες οι σκηνές πλημμύρισαν. Στρώματα, φαγητό, νερό, ρούχα – όλα μουλιάσανε. Ζητάμε βοήθεια για νέες σκηνές που να προστατεύουν τουλάχιστον από το κρύο του χειμώνα».

Οι εκτοπισμένοι που μένουν σε βομβαρδισμένα κτίρια κινδυνεύουν από κατάρρευση λόγω υγρασίας, ενώ όσοι στήνουν σκηνές κοντά στην ακτή απειλούνται από ισχυρά κύματα.

Τα κατοχικά αίσχη συνεχίζονται και στη Δυτική Όχθη. Ισραηλινές επιδρομές σε δύο καταυλισμούς άφησαν νεκρούς δύο νέους Παλαιστίνιους. Στον καταυλισμό Φαρά, στρατιώτες πυροβόλησαν τον 15χρονο Τζαντάλα Τζιχάντ Τζουμά, ενώ στον καταυλισμό Ασκάρ, σκοτώθηκε ο Χασάν Σαρκάσι, όπως ανέφερε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται και από τους ισραηλινούς περιορισμούς στην εισαγωγή βοήθειας. Η Ταμάρα Αλριφάι, διευθύντρια επικοινωνιών της UNRWA, κατήγγειλε ότι το Ισραήλ βάζει περιορισμούς σε ό,τι εισέρχεται, απαγορεύοντας αντικείμενα διπλής χρήσης που υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά. Η UNRWA αντιμετωπίζει διπλάσιους ελέγχους από άλλους οργανισμούς. Διαθέτει προμήθειες για 6.000 φορτηγά από αποθήκες στην Αίγυπτο και Ιορδανία, αλλά μόνο 150 φορτηγά εισέρχονται καθημερινά – μακριά από τις ανάγκες των 2 εκατομμυρίων εκτοπισμένων.

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο σφαγέας Νετανιάχου δήλωσε πως δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει η εκεχειρία στη Γάζα καθώς το Ισραήλ περιμένει ακόμα τα λείψανα τριών ομήρων από τη Χαμάς.

Οι Ταξιαρχίες Κάσαμ της Χαμάς συνεργάζονται με τον Ερυθρό Σταυρό για να εντοπίσουν λείψανα κάτω από ερείπια, αλλά η διαδικασία καθυστερεί. Παράλληλα, ο Νετανιάχου επανέλαβε την αντίθεσή του σε παλαιστινιακό κράτος, μια μέρα πριν από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ψήφισμα των ΗΠΑ για την δημιουργία στρατιωτικής δύναμης που θα αποσταλεί στη Γάζα.

Έχει διαβαστεί 366 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 585 επισκέπτες και 0 μέλη.