Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

• ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στο λαό, θα φέρει νέες αυξήσεις
  • Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος» . Ποιές είναι οι αποφάσεις τους
  • Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νάουσας
  • Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις εξελίξεις του Κορωνοϊού στην Ημαθία και για το νέο Lock Down είναι εκκωφαντική».
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ
  • Δωρεά εικόνων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του 1821 στη ΔΕΥΑΒ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στο λαό, θα φέρει νέες αυξήσεις1 Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος» . Ποιές είναι οι αποφάσεις τους2 Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νάουσας3 Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις εξελίξεις του Κορωνοϊού στην Ημαθία και για το νέο Lock Down είναι εκκωφαντική».4 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ5 Δωρεά εικόνων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του 1821 στη ΔΕΥΑΒ 6

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

Κλιμάκωση των παζαριών με φόντο τη «συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών» που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Η επίτευξη μιας συμφωνίας για εκεχειρία διάρκειας 5 ημερών στη Βορειοανατολική Συρία ήταν το αποτέλεσμα των τετράωρων παζαριών ανάμεσα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πένς και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανακοινώνοντας τη συμφωνία, εξήγησε, ότι η Τουρκία θα παύσει για 120 ώρες τη στρατιωτική της επιχείρηση ώστε να επιτρέψει την απόσυρση των δυνάμεων των κουρδικών ενόπλων ομάδων της YPG από μια ζώνη 32 χιλιόμετρα από τα συρο-τουρκικά σύνορα.

«Σήμερα οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν για μια εκεχειρία στη Συρία», δήλωσε ο Πενς σε δημοσιογράφους. Η τουρκική επίθεση «θα σταματήσει τελείως όταν λήξει αυτή η αποχώρηση» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναστολής, διευκρίνισε.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως η Ουάσιγκτον δεν θα επιβάλει νέες κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας μόλις τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία και πως θα αποσύρει τις υπάρχουσες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Άγκυρα μόλις τερματιστεί η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση: «Με την εφαρμογή (της εκεχειρίας), οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας», τόνισε ο Πενς. «Ο πρόεδρος αποφάσισε να αποσύρει τις οικονομικές κυρώσεις» μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση, πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει να διευκολύνουν την ασφαλή αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων και πως η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός περιλαμβάνει μια συμφωνία η Τουρκία να μην εμπλακεί σε στρατιωτική επιχείρηση στη συριακή πόλη Κομπάνι. Συμπλήρωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις εργάζονται με τις δυνάμεις της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG για να αποσυρθούν σε περιοχή εντός 32 χλμ. στη συριακή επικράτεια.

Από την άλλη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έσπευσε να δηλώσει ότι  «η Τουρκία θα παύσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μόνο για να αποχωρήσουν οι τρομοκράτες από τη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία», διευκρινίζοντας πως η συμφωνία «δεν είναι μια εκεχειρία καθώς εκεχειρίες γίνονται μόνο μεταξύ δύο νόμιμων πλευρών».

Σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως η Άγκυρα δεν έδωσε καμία εγγύηση στις ΗΠΑ αναφορικά με τη συριακή πόλη Κομπάνι.

Πρόσθεσε πως υπήρξε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη συλλογή βαρέως οπλισμού από την YPG και την καταστροφή των θέσεων των κουρδικών δυνάμεων, συμπληρώνοντας πως υπήρξε συμφωνία με την Ουάσινγκτον οι τουρκικές δυνάμεις να ελέγχουν τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία.

Κατέληξε πως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι.

Με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «σπουδαία νέα που προκύπτουν από την Τουρκία». Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Ερντογάν, λέγοντας πως «Εκατομμύρια ζωές θα σωθούν».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ