Ο νέος διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο «διορισμός» του, επειδή σε παλιότερες αναρτήσεις του εκθείαζε την κυβέρνηση της ΝΔ. Οχι για κάποιον «ασήμαντο λόγο» - όπως γράφτηκε - αλλά για την πανεπιστημιακή αστυνομία.Την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο σύμβουλο για θέματα εξ... Περισσότερα
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Να σταματήσουμε τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης
από Η Άλλη Άποψη
Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης και απαιτούν να σταματήσει η γενοκτονία του. Η Κοινή Ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουμε το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, που διεξάγεται μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας και στο οποίο έχουν οδηγήσει η εντεινόμενη βάρβαρη στρατιωτική επιθετικότητα και ο εγκληματικός ισραηλινός αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας.
Η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με χιλιάδες νεκρούς, αμάχους, παιδιά και ηλικιωμένους, με τη στέρηση τροφής και νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε εκατομμύρια ανθρώπους, με την πλήρη καταστροφή των νοσοκομείων και τον εκτοπισμό τους, έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, όλων εκείνων των αστικών καθεστώτων που ενισχύουν το Ισραήλ ή σιωπούν γι' αυτό το απάνθρωπο έγκλημα.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του για ελεύθερη πατρίδα, να είναι κυρίαρχος στον τόπο του. Καταδικάζουμε την πολύχρονη ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, τις δολοφονίες, τις φυλακίσεις, τις διώξεις και τους εποικισμούς.
Απαιτούμε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, τη δημιουργία και αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, το σταμάτημα και τη διάλυση των παράνομων εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, την απελευθέρωση των φυλακισμένων από τις ισραηλινές φυλακές, την επιστροφή των προσφύγων σύμφωνα με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.
Χαιρετίζουμε τη μαζική διεθνιστική αλληλεγγύη προς τον λαό της Παλαιστίνης που έχει εκδηλωθεί σε πολλές χώρες και καλούμε τους εργαζόμενους, τους λαούς, τη νεολαία σε όλες τις χώρες να τη δυναμώσουν!
Για να σταματήσει η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας και να τερματιστεί η κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, να εκφραστεί αποφασιστικά η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Όλοι στους δρόμους του αγώνα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».
Τα Κόμματα που υπογράφουν
Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό (PADS)