Τρίτη, 19 Οκτ, 2021

  • 100 εργαζόμενοι σε αναστολή...
  • Συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Ξάνθου στη Βέροια
  • ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Υποχρεωτικά και όχι δωρεάν τα τεστ για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα
  • Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID 19 (19/10/2021)
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: Διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη του Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας στη Βέροια
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΠΕΘΕ: Σήλα Στήβενσον. ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ σκηνοθεσία  Γιάννη Παρασκευόπουλος
100 εργαζόμενοι σε αναστολή...1 Συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Ξάνθου στη Βέροια2 ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Υποχρεωτικά και όχι δωρεάν τα τεστ για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα3 Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID 19 (19/10/2021)4 ΕΛΜΕ Ημαθίας: Διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη του Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας στη Βέροια5 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΠΕΘΕ: Σήλα Στήβενσον. ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ σκηνοθεσία  Γιάννη Παρασκευόπουλος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο «ορατός εχθρός»

«Στα τρία το ένα δώρο»... Κάτι τέτοιες «προσφορές», που θυμίζουν φυλλάδια έτοιμου φαγητού, γίνονται από τον ιδιωτικό τομέα για τη διεξαγωγή rapid test. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η χονδρική τιμή προμήθειας rapid test είναι στα 2 ευρώ, ενώ το πλαφόν που έχει βάλει η κυβέρνηση είναι στα 10 ευρώ, κάτι που δίνε... Περισσότερα

Με αντικομμουνισμό και νέα επικίνδυνα σχέδια «τίμησαν» τη μαύρη επέτειο

από Η Άλλη Άποψη
Με αντικομμουνισμό και νέα επικίνδυνα σχέδια «τίμησαν» τη μαύρη επέτειο

 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 70ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

«Η σοβιετική απειλή ήταν αληθινή, ο κομμουνισμός αποτελούσε πραγματική απειλή. Φέτος, λοιπόν, πέρα από τα 70χρονα του ΝΑΤΟ, γιορτάζουμε επίσης την επέτειο από την κατάρρευση του σιδηρού παραπετάσματος. Αυτή η επέτειος είναι άρρηκτα συνδεμένη με το ΝΑΤΟ. Για 40 χρόνια το ΝΑΤΟ ήταν ο θώρακας απέναντι στην κομμουνιστική εξάπλωση στην Ευρώπη και ήμασταν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 5 (σ.σ. περί συλλογικής άμυνας) εάν έκαναν οποιαδήποτε κίνηση οι Σοβιετικοί».

 

Με αυτήν την εισαγωγή - «ύμνο» στις «ιδρυτικές αξίες» του αντικομμουνισμού της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας - ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, άνοιξε χτες το πρωί στην Ουάσιγκτον τη Σύνοδο των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ στην πανηγυρική Σύνοδο για τα 70χρονα της λυκοσυμμαχίας, παρουσία από πλευράς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, που χειροκροτούσε τον εκπρόσωπο του «διαβολικά καλού» Ντ. Τραμπ.

Αλλωστε, η υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φιγουράρει φαρδιά - πλατιά και στην κοινή διακήρυξη της Συνόδου εκεί όπου η λυκοσυμμαχία προβάλλεται ότι «διασφαλίζει την ελευθερία του περίπου 1 δισ. πολιτών μας, την ασφάλεια της επικράτειάς μας και την προστασία των αξιών μας, συμπεριλαμβανομένης της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

«Επαναβεβαιώνουν», όπως γράφουν παρακάτω οι ΥΠΕΞ, τη «δέσμευσή» τους στο άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ, ότι «μια επίθεση εναντίον ενός Συμμάχου θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε την ισορροπία της κατανομής των εξόδων και των ευθυνών της αδιαίρετης ασφάλειάς μας», προσθέτουν, αναλαμβάνοντας όλοι τους δέσμευση για περισσότερες συνεισφορές σε χρήμα, μέσα και προσωπικό στις αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Στην ίδια διακήρυξη - «πλυντήριο» διαβάζουμε: «Η ενότητα και ο σκοπός της Συμμαχίας συνέβαλαν στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου και στη σταθερότητα στα Βαλκάνια», με τον ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί ανοικτά και ξεδιάντροπα δεκαετίες αντικομμουνισμού και σαν «κερασάκι» την εκστρατεία του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. «Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσοι συμμετείχαν στα εβδομήντα χρόνια επιτυχίας του ΝΑΤΟ», γράφουν, επίσης, για τα 70 χρόνια του δολοφονικού βραχίονα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων που έσπειρε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, χούντες και χτύπησε αλύπητα ό,τι κινήθηκε ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Και μπροστά στα επόμενα ξεκαθαρίζουν ότι «σήμερα αντιμετωπίζουμε μια απρόβλεπτη και προκλητική κατάσταση ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο επιθετικής Ρωσίας και μιας επίμονης απειλής τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της (...) Η αστάθεια πέρα από τα σύνορά μας συμβάλλει στην παράνομη μετανάστευση. Αντιμετωπίζουμε κυβερνητικές και υβριδικές απειλές».

Ενώ καταλήγουν με υπόσχεση έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας λέγοντας: «Ως συμμαχία, θα αντιμετωπίσουμε μαζί αυτές τις προκλήσεις. Από το 2014, ενισχύουμε τη συλλογική άμυνα και τις ικανότητές μας, την αποτρεπτική και αμυντική μας στάση και την ανθεκτικότητά μας. Είμαστε σταθεροί και εργαζόμαστε μαζί ως Σύμμαχοι και με διεθνείς εταίρους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Εχουμε οικοδομήσει ισχυρές εταιρικές σχέσεις στη γειτονιά μας και πέρα από αυτήν, με τα Ηνωμένα Εθνη, την ΕΕ και άλλους οργανισμούς, για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε αφοσιωμένοι στην πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ, διότι ενισχύει τη Συμμαχία και συμβάλλει στην ευρωατλαντική ασφάλεια. Και δεσμευόμαστε να λάβουμε τα μέτρα που πρέπει, για να προστατέψουμε την επικράτειά μας και τους ανθρώπους μας. Η συνεχής προσαρμογή μας θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή, οποτεδήποτε, από οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Ανταγωνισμός από Ρωσία, Κίνα, Ιράν

Από πριν, εξάλλου, ο Πομπέο απευθυνόμενος στους ομολόγους του, καλούσε τους «συμμάχους» να προχωρήσουν στην ίδια ρότα καθώς αντιμετωπίζουν - όπως είπε - «μεγάλο ανταγωνισμό από Ρωσία, Κίνα και την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν». Χαιρέτισε το γεγονός ότι ομόφωνα οι 29 κατήγγειλαν την παραβίαση της Συνθήκης INF (πυρηνικά μεσαίου βεληνεκούς) από πλευράς της Ρωσίας. Τόνισε ότι αυτή η ομοψυχία είναι αναγκαία καθώς «κανένας σύμμαχος δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει σύγχρονες απειλές όπως: τη ρωσική επιθετικότητα, την παράνομη μετανάστευση, τις κυβερνοαπειλές, τον κινεζικό στρατηγικό ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων στα δίκτυα 5G, και πολλά άλλα». Κάλεσε, δε, σε ακόμα μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες, ακριβώς για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Σημειωτέον, δεν παρέλειψε να καλωσορίσει, ονομαστικά και εγκάρδια, στη Σύνοδο τον ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας, Ν. Ντιμιτρόφ, του οποίου η χώρα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, μετέχει στις Συνόδους με το καθεστώς του προσκεκλημένου, μέχρι να λάβει καθεστώς πλήρους μέλους, δείχνοντας και έτσι τον ευρωατλαντικό χαρακτήρα της Συμφωνίας.

Έχει διαβαστεί 215 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1062 επισκέπτες και 0 μέλη.