Παρασκευή, 07 Νοε, 2025

  •  Προσπάθησε να ληστέψει ζευγάρι και τα βρήκε σκούρα στον Αλιάκμονα.  Στο νοσοκομείο ο δράστης που εκπυρσοκρότησε το όπλο του
  • Μαθητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια
  • Καθημερινές οι αιματηρές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου σε Γάζα και Δυτική Όχθη
  • Κουτσούμπας: Ο λαός και το κίνημά του δεν τσιμπάνε στην κοροϊδία, θα βάλουν τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική
  • Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Τρένο προς Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή και κινήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα
  • «Υποτροφίες» πολέμου
 Προσπάθησε να ληστέψει ζευγάρι και τα βρήκε σκούρα στον Αλιάκμονα.  Στο νοσοκομείο ο δράστης που εκπυρσοκρότησε το όπλο του1 Μαθητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια2 Καθημερινές οι αιματηρές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου σε Γάζα και Δυτική Όχθη3 Κουτσούμπας: Ο λαός και το κίνημά του δεν τσιμπάνε στην κοροϊδία, θα βάλουν τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική4 Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Τρένο προς Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή και κινήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα5 «Υποτροφίες» πολέμου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Μονόδρομος» η προσαρμογή στην πολεμική οικονομία μέσω της αναθεώρησης

Τα «μαχαίρια» που έχουν βγει ανάμεσα στους ομίλους για τη μοιρασιά των «πακέτων» του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δυσκολίες για την εύρεση νέων πεδίων κερδοφορίας συνολικά στην ΕΕ και η στροφή προς την πολεμική οικονομία οδήγησαν στην αναθεώρηση και ανακατεύθυνση κονδυλίων σε ένα νέο σχέδιο που εστάλη την περασμένη Τρίτη από το υπουργείο Εθνι... Περισσότερα

Με τανκς, πυρηνικά και ...βιοτεχνολογία προετοιμάζεται το ΝΑΤΟ για μια γενικευμένη σύγκρουση. Χρέος των λαών να ανατρέψουν τον όλεθρο

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Με τανκς, πυρηνικά και ...βιοτεχνολογία προετοιμάζεται το ΝΑΤΟ για μια γενικευμένη σύγκρουση. Χρέος των λαών να ανατρέψουν τον όλεθρο
Τη χρήση της βιοτεχνολογίας για τις πολεμικές ανάγκες στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με την Κίνα και τη Ρωσία προτάσσει το ΝΑΤΟ με την πραγματοποίηση της Διάσκεψης της Κοινότητας Βιοτεχνολογίας στη Ρουμανία. Οι ιμπεριαλιστές ξανά μοιράζουν τη γη, πότε με τάνκς, πότε με πυρηνικό όλεθρο και πότε αξιοποιώντας τη βιοτεχνολογία, που αντί να αναπτύσσεται προς όφελος της ευημερίας των λαών, παράγει έργο στις υπηρεσίες των «κορακιών» σέρνοντας στην κόλαση τους λαούς.

Ανοίγοντας τη Διάσκεψη, το «γεράκι» του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, έκρουσε για ακόμη μια φορά τα «τύμπανα» του πολέμου, λέγοντας ότι η προώθηση της καινοτομίας στη βιοτεχνολογία θα βοηθήσει «να διασφαλιστεί ότι οι στρατοί μας θα έχουν τις καλύτερες και πιο ενισχυμένες δυνατότητες», συμπληρώνοντας ότι «Με άλλα λόγια: για να παραμείνουμε ασφαλείς, δεν χρειαζόμαστε μόνο τα τανκς και τα αεριωθούμενα, τα πλοία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα πυρομαχικά. Πρέπει επίσης να αναπτύξουμε, να αποκτήσουμε και να ενσωματώσουμε τη βιοτεχνολογία στις αμυντικές μας δυνατότητες». 

Φυσικά, σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης της λυκοσυμμαχίας στον τομέα της βιοτεχνολογίας σε αντιπαράθεση με την Κίνα, η οποία αποτελεί «τομέα προτεραιότητας» για το Πεκίνο. Ο γγ του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι «Η Κίνα έχει σημειώσει ραγδαία πρόοδο στις βιοτεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας γονιδίων και της συνθετικής βιολογίας για στρατιωτικές και διπλής χρήσης εφαρμογές. Η στρατηγική της Κίνας σε αυτόν τον τομέα μετατρέπει τις αλυσίδες εφοδιασμού σε όπλα και τους εμπορικούς περιορισμούς, για παράδειγμα όσον αφορά την ανθρώπινη γενετική και τα κρίσιμα υλικά. Η Κίνα έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στον τομέα συγκεντρώνοντας την παραγωγή εντός της Κίνας και επιβάλλοντας περιορισμούς στις εξαγωγές για να αποκτήσει γεωστρατηγική μόχλευση». Την ίδια στιγμή, δήλωσε ότι παρακολουθείται πολύ στενά η Ρωσία, που όπως είπε, «αξιοποιεί την εμπειρογνωμοσύνη της για να διεξάγει μυστική βιολογική έρευνα», ενώ για ακόμη μια φορά έκανε λόγο για τη συνεργασία των δύο αντίπαλων χωρών με τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, αξιοποιώντας το παράδειγμα της Ουκρανίας. 

Καυχήθηκε για την πρόοδο στο πρόγραμμα «DIANA» που έχει συμβάλλει στην προώθηση «πρωτοποριακών βιοτεχνολογιών διπλής χρήσης» και ενημέρωσε πως «η τηλεϊατρική και η παροχή αίματος σε σημεία φροντίδας, είναι ήδη διαθέσιμες για ανάπτυξη σε στρατιωτικά πλαίσια. Βοηθούν, αυτή τη στιγμή, στην προστασία των στρατευμάτων μας και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας.

Υπάρχει επίσης ταχεία πρόοδος σε εξέλιξη για την παραγωγή βιοτεχνολογικών ενδυμάτων που, για παράδειγμα, μπορούν να ανιχνεύσουν σημάδια κόπωσης στους στρατιώτες μας - και στους πολιτικούς - και πρώιμα σημάδια λοίμωξης ή τραύματος». 

Απέναντι σε αυτή την φρίκη που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές και τόσο κυνικά πλέον με χαμόγελο ομολογούν οι λαοί έχουν χρέος να δυναμώσουν την οργάνωση και πάλη για την ανατροπή του συστήματος που θα τους στείλει στην κόλαση για να κερδίζουν τα κοινωνικά παράσιτα. 


Έχει διαβαστεί 88 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Αρθρογραφία

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 777 επισκέπτες και 0 μέλη.