Τετάρτη, 28 Ιαν, 2026

  • Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία και τα έμφυλα στερεότυπα στο ΕΠΑΛ Βέροιας
  • ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ:Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ παρουσιάζει το βιβλίο του, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το πολύνεκρο δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ
  • Συλλυπητήριο Ε.Κ Ημαθίας
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προκαλεί και προσβάλλει τη μνήμη εκατοντάδων σκοτωμένων εργαζομένων
  • Καπιταλιστές, αστικό κράτος διεξάγουν πόλεμο στη ζωή των εργατών για το κέρδος-Για μήνες υπήρχε διαρροή προπανίου στη «Βιολάντα»
Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία και τα έμφυλα στερεότυπα στο ΕΠΑΛ Βέροιας1 ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ:Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ παρουσιάζει το βιβλίο του, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το πολύνεκρο δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ3 Συλλυπητήριο Ε.Κ Ημαθίας4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προκαλεί και προσβάλλει τη μνήμη εκατοντάδων σκοτωμένων εργαζομένων5 Καπιταλιστές, αστικό κράτος διεξάγουν πόλεμο στη ζωή των εργατών για το κέρδος-Για μήνες υπήρχε διαρροή προπανίου στη «Βιολάντα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μάχη ζωής

Μάχη ζωής

Η μάχη απέναντι στο κέρδος, στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν, είναι μάχη ζωής για την εργατική τάξη και τον λαό.Οι αποδείξεις που μαζεύονται όλο και περισσότερο, θέτουν επιτακτικά σε κάθε εργαζόμενο που δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, αν και πώς θα γυρίσει από το μεροκάματο, το δίλημμα: `Η με τα κέρδη μιας χούφτ... Περισσότερα

Μεγάλης κλίμακας πλήγματα σε «στρατηγικές υποδομές»

από Η Άλλη Άποψη
Μεγάλης κλίμακας πλήγματα σε «στρατηγικές υποδομές»

Συνεχίζονται τα μεγάλης κλίμακας πλήγματα σε «στρατηγικές υποδομές» στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας στο σφαγείο της Ουκρανίας.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις στο Κίεβο και την πόλη και το λιμάνι της Οδησσού. Οι επιθέσεις στο Κίεβο έπληξαν, σύμφωνα με την Ρωσία, εγκαταστάσεις στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος. Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η αεράμυνά της κατέρριψε 213 από τα 315 drones διαφόρων τύπων που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργότερα την ίδια ημέρα ότι πραγματοποίησε ομαδική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας σε «επιχειρήσεις της αεροπορικής, πυραυλικής, τεθωρακισμένης και ναυπηγικής βιομηχανίας της Ουκρανίας» στο Κίεβο. Σημείωσε επίσης ότι οι επιδρομές στόχευσαν επίσης θέσεις διοίκησης και θέσεις ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και συγκεντρώσεις όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και υποδομές στρατιωτικών αεροδρομίων, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων. Το υπουργείο ισχυρίστηκε επίσης ότι κατέρριψε 102 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε απάντηση για την οποία η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι των επιθέσεων, σύμφωνα με φιλορωσικά κανάλια στο Telegram, φαίνεται να πραγματοποιούνται εναντίον μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων. Επλήγησαν το εργοστάσιο τεθωρακισμένων του Κιέβου και τα εργαστήρια του εργοστασίου Artem, το οποίο ειδικεύεται στη συναρμολόγηση εξαρτημάτων για τον αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune. Επίσης, το εργοστάσιο επισκευής πλοίων του Κιέβου και η υποδομή logistics της ουκρανικής πρωτεύουσας. Πυρκαγιές καταγράφηκαν στην περιοχή ενός σημαντικού σιδηροδρομικού κόμβου στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Αντίστοιχα, η αποθήκη πετρελαίου στο Μπορίσπιλ υπέστη σημαντικές ζημιές, ενώ αναφορές υπάρχουν και για επιθέσεις στις υποδομές του αεροδρομίου της περιοχής. 

Ο Βλ. Ζελένσκι επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη η ανάληψη «συγκεκριμένης δράσης» από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τους άλλους συμμάχους τους, αντί να αντιδρούν στις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας απλώς με σιωπή, λέγοντας μάλιστα ότι «Πρέπει να ασκηθεί ισχυρή πίεση για χάρη της ειρήνης». 

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σήμερα την τελευταία δέσμη κυρώσεων στις ρώσικες εξαγωγές ενέργειας και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στην προσπάθεια να περιοριστούν οι δραστηριότητες εταιρειών που συνδέονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα καθώς και σε τράπεζες που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο για τη μεταφορά κεφαλαίων διεθνώς. 


Έχει διαβαστεί 452 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 310 επισκέπτες και 0 μέλη.