Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
«Μοναδικός νικητής η Τουρκία» δηλώνει ο Ερντογάν μετά την νίκη του
από Η Άλλη Άποψη
Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στηνΤουρκίααναδείχθηκε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα οΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με καταμετρημένο τα 98,7% των ψήφων ο Ερντογάν έλαβε 52.09% και οΚεμάλ Κιλιτσντάρογλου47,91 %, με την συμμετοχή να φθάνει στο 85%.
Ο Κ. Κιλιτσντάρογλου επικράτησε στηνΚωνσταντινούπολη, στηνΣμύρνηστηνΑδριανούπολη, στα τουρκικά παράλια και στην ανατολική Τουρκία.
Παρόλο που σήμερα ήταν μια βροχερή ημέρα στην Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί του Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.
«Το έθνος μας μάς εμπιστεύτηκε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Ερντογάν από την οροφή ενός λεωφορείου που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη«Θα τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις που δώσαμε στον λαό»,είπε και τόνισε ότι«αυτές οι εκλογές έδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί να επιτεθεί στα κεκτημένα αυτού του έθνους».
Παράλληλα, επιτέθηκε στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέγοντας ειρωνικά «Bye bye».«Από την κάλπη βγήκε μια δύναμη που δεν σκουριάζει, δε λυγίζει»είπε ο Τούρκος πρόεδρος και σημείωσε πως«ο επόμενος στόχος είναι να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη στις εκλογές το 2024».
Ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του,«μέχρι να έρθει η δημοκρατία στη χώρα μας»δήλωσε από την πλευρά του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.