Του Αλέκου Χατζηκώστα *Με αυτό τον τίτλο πρόσφατα- και πριν τις φοιτητικές εκλογές- 96 φοιτητικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ουσιαστική απελευθέρωση της δυνατότητας δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ.Από την αρχή να τονίσουμε τα εξής: Αυτό που είναι πραγματ... Περισσότερα
ΜΠΟΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
από Η Άλλη Άποψη
Πριν λίγη ώρα ο στρατός του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ανακοίνωσε πως η σημερινή του αεροπορική επιδρομή στο Ιράν, που ξεκίνησε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα, τελείωσε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επίθεση «επέστρεψαν με ασφάλεια» αφού έπληξαν συγκεκριμένους στρατιωτικούς στόχους.
Σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό μέσο Tasnim που παραθέτει ανακοίνωση υπηρεσίας του Ιράν σχετική με την αεράμυνα της χώρας «τμήματα των στρατιωτικών κέντρων στις επαρχίες Τεχεράνη, Χουζεστάν και Ιλάμ δέχθηκαν επίθεση (...) ενώ το ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας της χώρας αναχαίτισε και αντιμετώπισε επιτυχώς αυτή την επιθετική ενέργεια, προκλήθηκαν περιορισμένες ζημιές σε ορισμένα μέρη (...) οι διαστάσεις τους βρίσκονται υπό διερεύνηση».
Η πρώτη επίσημη αντίδραση των ΗΠΑήταν η δήλωση του εκπροσώπου ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Σον Σάβετ, που για το alter ego της χώρας του στη περιοχή δήλωσε ότι ««Κατανοούμε ότι το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα ακριβείας εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, ασκώντας το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα».
Λίγες ώρες πριν την ισραηλινή επίθεση, οι ΗΠΑ, που συνεχώς μαζί με ΝΑΤΟ-ΕΕ οπλίζουν το Ισραήλ για να σφάζει λαούς και να βομβαρδίζει αδιακρίτως σε χώρες της Μέσης Ανατολής, είχαν ανακοινώσει ότι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 από βάση τους στη Γερμανία έφθασαν στη Μέση Ανατολή.