Σάββατο, 01 Νοε, 2025

  • Το Εθνικό Απολυτήριο είναι αιτία πολέμου! Σε θέση μάχης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!
  • ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία εργατικής αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς»
  • ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Δύο αριστουργήματα του Δάντη.Η Κόλαση και το Νέα ζωή
  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο
  • Ενισχύουμε το ΚΚΕ, ενισχύουμε την πάλη για το δίκιο, για τον Σοσιαλισμό!
  • ΒΕΡΟΙΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες συνδικαλιστές μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο ΑΤ
Το Εθνικό Απολυτήριο είναι αιτία πολέμου! Σε θέση μάχης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!1 ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία εργατικής αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς»2 ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Δύο αριστουργήματα του Δάντη.Η Κόλαση και το Νέα ζωή3 ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο4 Ενισχύουμε το ΚΚΕ, ενισχύουμε την πάλη για το δίκιο, για τον Σοσιαλισμό!5 ΒΕΡΟΙΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες συνδικαλιστές μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο ΑΤ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Μητσοτάκης ή χάος"

Στο δημοσκοπικό ερώτημα «Αν δεχθούμε τη φράση "Μητσοτάκης ή χάος" ως πολιτικό δίλημμα, εσείς τι θα επιλέγατε;», το 42% απαντάει «χάος», Μητσοτάκης το 30%, και «Αλλο» το 28%. Η ερώτηση θυμίζει το «Καραμανλής ή τανκς» και είναι αυταπόδεικτο ότι υπηρετεί τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση του λαού. Οπως αναμενόταν μάλιστα, οι απαντή... Περισσότερα

Να διαγραφεί τώρα η Κούβα από τη λίστα «κρατών χορηγών της τρομοκρατίας»

από Η Άλλη Άποψη
Να διαγραφεί τώρα η Κούβα από τη λίστα «κρατών  χορηγών της τρομοκρατίας»

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την ένταξη της Κούβας στη λίστα «κρατών - χορηγών της τρομοκρατίας» του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έγινε από την κυβέρνηση Τραμπ το 2021 και διατηρείται έως και σήμερα από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Πρόκειται για μία απαράδεκτη και προκλητική απόφαση που έχει στόχο την ενίσχυση των βαριών συνεπειών του οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ο οποίος θέτει μεγάλα εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη της Κούβας και εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών του κουβανικού λαού.

Η Κούβα δεν έχει, ούτε είχε, καμία σχέση με τη λεγόμενη "τρομοκρατία". Αντίθετα, διαχρονικά έχει υπάρξει θύμα της, ενώ πρωταγωνιστεί στην αλληλεγγύη σε άλλους λαούς που έχουν ανάγκη, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα στην περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Στην πραγματικότητα, η λίστα αυτή αποτελεί ένα εργαλείο εξαναγκασμού και άσκησης οικονομικής πίεσης ενάντια στον κουβανικό λαό. Η ένταξη της Κούβας σε αυτή τη λίστα βάζει μεγάλα εμπόδια στις εμπορικές και οικονομικές της σχέσεις, καθώς όποιος συνεργάζεται μαζί της κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ενώ εμποδίζει την ίδια να προμηθευτεί Ενέργεια, τρόφιμα, ακόμα και τον ιατρικό εξοπλισμό που έχει ανάγκη ο λαός της.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη στην Κούβα και τον λαό της. Απαιτούμε την άμεση διαγραφή της από τη λίστα των "κρατών - χορηγών της τρομοκρατίας", την άρση όλων των απαράδεκτων μέτρων του αποκλεισμού που πλήττουν τον κουβανικό λαό. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, το Ευρωκοινοβούλιο και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ, να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα για την αφαίρεση της Κούβας από αυτή την απαράδεκτη λίστα».


Έχει διαβαστεί 551 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Αρθρογραφία

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1200 επισκέπτες και 0 μέλη.