Φόρους ύψους 5,7 δισ. ευρώ άφησαν απλήρωτους μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2025 σχεδόν 3,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι, αδυνατώντας να καλύψουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους, τα βάρη δηλαδή της άγριας φοροληστείας, προκειμένου να γεμίζει το ταμείο του αστικού κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο τον Αύγουστο, οι απλήρωτοι ... Περισσότερα
ΝΑΤΟ: Ο Μάρκ Ρούτε είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του γενικού γραμματέα
από Η Άλλη Άποψη
Ο Ολλανδός πρωθυπουργόςΜαρκ Ρούτεθα είναι ο επόμενος γενικός γραμματέας τουΝΑΤΟαφού και τα 32 μέλη της λυκοσυμμαχίας συμφώνησαν ότι θα διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ.
Μετά τις εγκρίσεις από τηνΟυγγαρίακαι τηΣλοβακίατην Τρίτη, ηΡουμανίαεπιβεβαίωσε την υποστήριξή της στον Ρούτε, σήμερα, με τον Ρουμάνο ΠρόεδροΚλάους Γιοχάνιςνα αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ανώτατη θέση του ΝΑΤΟ.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας, ο Γιοχάνις είπε ότι είχε ενημερώσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.
Ο πρωθυπουργός της ΟυγγαρίαςΒίκτορΌρμπαν, αποφάσισε τελικά να συμφωνήσει στην υποψηφιότητα αυτή μετά τις απαραίτητες εγγυήσεις που έλαβε. Ο Ρούτε «επιβεβαίωσε» ότι εάν γίνει γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ,η Ουγγαρία«δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει στις δραστηριότητεςτου Συμφώνουστην Ουκρανία», και «δεδομένης αυτής της δέσμευσης, η Ουγγαρία είναι έτοιμη να τον υποστηρίξει», δήλωσε ο 'Ορμπαν με μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.