Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Ένας 18χρονος δολοφόνησε 19 μικρούς μαθητές και δύο ενήλικους
από Η Άλλη Άποψη
Αλλη μία σφαγή έγινε στιςΗΠΑ,αυτή τη φορά στοΤέξας,όπου ένας 18χρονος δολοφόνησε 19 μικρούς μαθητές και δύο ενήλικους, τουλάχιστον ο ένας εκ των οποίων ήταν εκπαιδευτικός, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείουΡομπτης μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, κάπου 130 χιλιόμετρα από τοΣαν Αντόνιο.Παραμένει ακόμη άγνωστο στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονοΣαλβαδόρ Ράμοςνα διαπράξει αυτή τη σφαγή. Ο νεαρός δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε.Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας, οΓκρεγκ Άμποτ.Αρχικά έβαλε στο στόχαστρο τη γιαγιά του, η κατάσταση της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί -κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CNN, είναι και αυτή νεκρή-, προτού πάει στο σχολείο,«εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του»και μπει στο κτίριο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οπλισμένος«με πιστόλι»και πιθανόν και«με τουφέκι».
Σύμφωνα με τον Πιτ Αρεντόντο, αξιωματικό της αστυνομίας που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, ο έφηβος έδρασε μόνος. Ο υπαξιωματικός Εστράντα είπε πως δεν ξέρει αν ήταν γνωστός στις αρχές. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να συλλέξουν στοιχεία «για το προφίλ του», «τα κίνητρά του», «τους τύπους των όπλων που χρησιμοποίησε και αν τα κατείχε νόμιμα», σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άμποτ.Η σφαγή διαπράχθηκε στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ, όπου πάνε παιδιά 5 ως 7 ετών που διαμένουν στηνΟυβάλντε. Πάνω από 500 παιδιά, σχεδόν το 90% με λατινοαμερικάνικη καταγωγή, πήγαιναν εκεί το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με δημόσια δεδομένα της πολιτείας του αμερικανικού νότου.