Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
από Η Άλλη Άποψη
Σε νέες κυρώσεις κατά τηςΚούβαςπροχωρά ηκυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς κλιμακώνει το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της, με στόχο την ανατροπή των κατακτήσεών του και της εξουσίας του.
«Θα υπάρξουν επιπλέον» κυρώσεις κατά της Κούβας αν το καθεστώς δεν αλλάξει «δραστικά» τη συμπεριφορά του, διεμήνυσε χθες ο Τζο Μπάιντεν, με πρόσχημα την «καταστολή των διαδηλώσεων» στην Κούβα, ενώ η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις εις βάρος δύο ανώτερων αξιωματούχων της κουβανικής αστυνομίας.
Σε μια συνάντηση με μέλη της κουβανικής κοινότητας ο Μπάιντεν είπε ότι έδωσε εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών να του αναφέρουν σε ένα μήνα για το πώς θα επιτρέψουν στους Αμερικανούς να στέλνουν εμβάσματα σε Κουβανούς.
Ερωτηθείς για άλλα παρόμοια τιμωρητικά μέτρα, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «Θα υπάρξουν επιπλέον, εκτός εάν συμβεί μια δραστική αλλαγή στην Κούβα, την οποία δεν περιμένω».
Η κυβέρνηση Μπάιντεν όχι μόνο διατηρεί, αλλά και ενισχύει τις 243 πρόσθετες κυρώσεις που επέβαλε την περίοδο 2017 - 2021 η κυβέρνηση Τραμπ και συνεπάγονται νέα εμπόδια στην πρόσβαση της Κούβας σε καύσιμα, νέες απαγορεύσεις σχετικά με τον Τουρισμό, επιπλέον κυρώσεις σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την Κούβα και πολλά άλλα.