Επισήμως 20ετία κλείνει ο εκατομμυριούχος ελεγχόμενος Γ. Παναγόπουλος ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αφού εκλέχτηκε ξανά με τις ψήφους των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και μίας εκ των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΕΕ. Ετσι κάπως ολοκληρώνεται το παζλ της στρατηγικής σύμπλευσης (και) στο συνδικαλιστικό κίνημα, αποδεικνύον... Περισσότερα
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στα χτυπήματα στο Ιράν από τον «ισχυρότερο στρατό που γνώρισε ποτέ ο κόσμος»
από Η Άλλη Άποψη
Εκστασιασμένος από την αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν, που έφερε ακόμη πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολεμικού ολέθρου, εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ,υποστηρίζοντας ότι τα χτυπήματα είχαν «απίστευτη και συντριπτική επιτυχία».
Ο Χέγκσεθ ισχυρίστηκε ότι τα πλήγματα «εξάλειψαν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» και έκανε λόγο για «επιθέσεις «στοχευμένες, ισχυρές και σαφείς». Καταφεύγοντας σε πολεμικό ντελίριο, και απευθύνοντας μήνυμα επί της ουσίας στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, περιέγραψε τον αμερικανικό στρατό ως τον «ισχυρότερο στρατό που γνώρισε ποτέ ο κόσμος», επισημαίνοντας πως «κανένα άλλο κράτος στον πλανήτη δεν θα μπορούσε να διεξάγει» αυτή την επιχείρηση που ονομάστηκε «Μεσονύχτιο Σφυρί». Ανέφερε, δε, ότι «η άσκηση αποτροπής από τις ΗΠΑ επέστρεψε», προαναγγέλλοντας ακόμη περισσότερα ποτάμια αίματος για τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Κατόπιν όλων αυτών, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ «επιθυμεί ειρήνη» και τόνισε ότι το Ιράν «θα πρέπει να κάνει το ίδιο»...
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγόςΝταν Κέιν,έδωσε λεπτομέρειες αυτών των χτυπημάτων, λέγοντας πως ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση με την χρήση βομβαρδιστικών B-2 στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στις επιθέσεις συμμετείχαν επτά βομβαρδιστικά stealth B-2 που έριξαν 14 βόμβες καταστροφής καταφυγίων (αποκαλούμενες bunker-buster bombs,). Άλλα αεροσκάφη εκτελούσαν παραπλανητικές πτήσεις προς τον Ειρηνικό για να αποσπάσουν την προσοχή των ιρανικών ραντάρ. Συνολικά, συμμετείχαν 125 αεροσκάφη, που ανεφοδιάζονταν εν πτήσει. Επίσης, υποβρύχιο έριξε πυραύλους Τόμαχοκ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Μπροστά στο ενδεχόμενο ιρανικών αντιποίνων, ο στρατηγόςΝταν Κέιντόνισε ότι «οι δυνάμεις μας παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή και είναι πλήρως προετοιμασμένες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ιρανική επίθεση ή ενέργεια μέσω αντιπροσώπων, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά λανθασμένη επιλογή»